ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін повідомив, що розблокував фінансування ATR

07.05.2020, 10:27
Фото – ATR
Фото – ATR

Кабінет Міністрів 6 травня ухвалив рішення, яке передбачає можливість спрямування бюджетних коштів ТОВ “Телевізійна компанія “Атлант СВ” для телеканалу з логотипом “АТR T”. Про це повідомляється на сайті уряду.

Зокрема, уряд вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виробництва та трансляції телерадіопрограм для державних потреб, збирання, оброблення та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, фінансової підтримки системи державного іномовлення України.

Згідно з документом, кошти підуть на оплату послуг супутникового зв’язку, оренду телевізійного обладнання, оренду приміщень, оплату послуг з використання та придбання об’єктів авторського права.

Як зазначила т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко, ухвалена постанова створить правові передумови для подальшого фінансування телеканалу AТR.

Як повідомляв ІМІ, у квітні заступник генерального директора каналу Айдер Муждабаєв повідомив, що ATR може припинити мовлення ще до 18 травня через брак фінансування. 

26 лютого Президент України Володимир Зеленський запевнив, що питання держфінансування ATR вирішиться найближчим часом і канал продовжить своє мовлення. 

24 лютого кримськотатарський телеканал ATR повідомив, що звернувся по фінансову підтримку до Європейського парламенту та Європейської комісії.

10 лютого кримськотатарський телеканал ATR заявив про блокування фінансування з державного бюджету і загрозу закриття. За інформацією каналу, частина цих коштів надійшла на рахунок ATR, але їх заблокувало казначейство.

У зв'язку з блокуванням фінансування телеканал запустив марафон #SaveATR – з ефірами без ведучих і гостей. 

У січні власник ATR Ленур Іслямов повідомив, що через недофінансування з державного бюджету на ATR скорочено 45% колективу.

У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грн. Телеканал одержує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за кошт бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

ATR – перший кримськотатарський телеканал. 31 березня 2015 року припинив мовлення через невидавання ліцензії тимчасовою російською окупаційною владою. З вечора 17 червня 2015 року канал відновив мовлення з Києва.

За інформацією "Детектор медіа", державні відомства у 2020 році погодили державну підтримку каналу ATR лише за умови проходження тендерних процедур, але канал не готовий був їх проходити

Liked the article?
Help us be even more cool!