ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ATR на початку травня може припинити мовлення через брак фінансування

28.04.2020, 17:33
Фото – ATR
Фото – ATR

Кримськотатарський телеканал ATR може припинити мовлення ще до 18 травня через брак фінансування. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на заступника генерального директора каналу Айдера Муждабаєва.

За його словами, Президент Володимир Зеленський пообіцяв розв'язати питання з фінансуванням телеканалу ще 26 лютого.

"Були зустрічі в уряді, і процес начебто зрушив з місця. Нам здавалося, що фінансування відкриють і ми зможемо сплатити всі борги. Але потім почалися складнощі, Міністерство культури змусило переробляти всі документи. Завтра (29 квітня. – Ред.) вже четверте засідання Кабміну, де каналу не можуть відкрити фінансування", – сказав він. 

Водночас Муждабаєв додав, що канал уже кілька місяців працює виключно завдяки своєму ресурсу і пожертвуванням людей з окупованого Криму. 

"Від колективу залишилося трохи більш ніж 10%. Ми не виробляємо власного продукту, працюємо лише в плані інформування людей на півострові про коронавірус", – сказав він.

Він зазначив, що якщо не відкриють фінансування, то канал буде змушений закритися на початку травня.

"Зараз є велика небезпека, що до Дня пам'яті жертв геноциду кримських татар ATR уже не зможе вести мовлення", – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого Президент України Володимир Зеленський запевнив, що питання держфінансування ATR вирішиться найближчим часом і канал продовжить своє мовлення. 

24 лютого кримськотатарський телеканал ATR повідомив, що звернувся по фінансову підтримку до Європейського парламенту та Європейської комісії.

10 лютого кримськотатарський телеканал ATR заявив про блокування фінансування з державного бюджету і загрозу закриття. За інформацією каналу, частина цих коштів надійшла на рахунок ATR, але їх заблокувало казначейство.

У зв'язку з блокуванням фінансування телеканал запустив марафон #SaveATR – з ефірами без ведучих і гостей. 

У січні власник ATR Ленур Іслямов повідомив, що через недофінансування з державного бюджету на ATR скорочено 45% колективу.

У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грн. Телеканал одержує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за кошт бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

ATR – перший кримськотатарський телеканал. 31 березня 2015 року припинив мовлення через невидавання ліцензії тимчасовою російською окупаційною владою. З вечора 17 червня 2015 року канал відновив мовлення з Києва.

За інформацією "Детектор медіа", державні відомства у 2020 році погодили державну підтримку каналу ATR лише за умови проходження тендерних процедур, але канал не готовий був їх проходити.

Liked the article?
Help us be even more cool!