ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери Anonymous виступили з підтримкою протестувальників у Грузії

Міжнародний рух хакерів і активістів Anonymous підтримав учасників протестів у Грузії проти закону про “іноагентів” і пригрозив уряду “Грузинської мрії” кібератаками та розкриттям баз даних, пише “Эхо Кавказа”.

Як пише видання, у ніч на 1 травня, після того як спецпідрозділ Грузії вчергове застосував спецзасоби та фізичну силу проти демонстрантів у центрі Тбілісі, міжнародна група хакерів звернулася до учасників акцій зі словами підтримки. Члени Anonymous пообіцяли допомогти протестувальникам “у боротьбі за демократію, свободу та процвітання”.

Міжнародний рух хакерів та активістів звернувся і до грузинської поліції з такими словами:

“Напад на протестувальників призведе до оприлюднення інформації про всіх ваших урядовців. Ми заволодіємо всіма вашими базами даних та електронними поштовими скриньками та викладемо їх в інтернет. Це ваше перше та єдине попередження. Партіє “Мрія”, яку підтримує Росія, пам'ятайте: Грузія – не Росія і ніколи нею не буде. Чекайте на нас”, йдеться в повідомленні, опублікованому в Telegram.

Члени міжнародної мережі Anonymous, які називають себе “хактивістами”, стверджують, що діють згідно з певною ідеологією та “карають” уряди, корпорації та організації, з діями яких вони не згодні.

Що відомо про грузинський законопроєкт про “іноагентів”

Як повідомляв ІМІ, у Грузії 30 квітня сталися сутички між протестувальниками та поліцією під час акції проти ухвалення закону про “іноагентів”.

Поліція затримала 63 людини. Їм закидають адміністративні правопорушення – дрібне хуліганство та непокору співробітнику поліції, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Олександр Дарахвелідзе на брифінгу. Потерпілих з-поміж пересічних громадян Дарахвелідзе не згадав. За даними грузинських медіа, під час мітингу проти ночі 1 травня поліція інтенсивно застосовувала спецзасоби (перцевий спрей, сльозогінний газ, водомети) та грубу фізичну силу. 

У квітні 2024 року владна партія “Грузинська мрія” повторно зареєструвала в парламенті Грузії законопроєкт про “іноземних агентів”

15 квітня в парламенті Грузії сталася бійка між депутатами під час обговорення законопроєкту “Про прозорість іноземного впливу” (так званий закон про іноагентів).

17 квітня парламент Грузії затвердив у першому читанні законопроєкт “Про прозорість іноземного впливу”, який інакше називають законопроєктом про “іноагентів”.

25 квітня 2024 року Європарламент проголосував за незобов’язувальну резолюцію із закликом до ЄС не починати переговорів із Грузією про членство, доки діятиме закон “іноагентів”.

30 квітня 2024 року сталися сутички між протестувальниками та поліцією під час акції проти ухвалення закону про “іноагентів”,

Парламент Грузії у березні 2023 році ухвалив у першому читанні закон про “іноагентів” у 2023 році, але через багатотисячні протести в країні відхилив його 10 березня 2023 року.

Законопроєкт “Про прозорість іноземного впливу” також називають законопроєктом про “іноагентів” на кшталт російського.

Liked the article?
Help us be even more cool!