ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Громадське ТБ. Дніпро" і "Громадське телебачення" припинили співпрацю

08.12.2016, 13:00

“Громадське ТБ. Дніпро” і “Громадське телебачення” припинили співпрацю. Заяву про розірвання партнерської угоди з боку “Громадського телебачення” поширило 6 грудня “Громадське ТБ. Дніпро”.

Основною причиною дніпровські журналісти вважають появу Романа Скрипіна і “Громадське телебачення Київ” в проекті “Модернтокінг” спільному проекті, що координує “Громадське телебачення Запоріжжя”.

“Громадська організація “Громадське телебачення” в особі її виконавчої директорки Катерини Горчинської повідомила нам, що партнерську угоду між нашими організаціями розірвано через те, що “Громадське телебачення Дніпро” буцімто співпрацює з юридичними та фізичними особами, які своєю діяльністю завдають шкоду “Громадському телебаченню”. Причиною для такого висновку стала поява Романа Скрипіна та його організації “Громадське телебачення. Київ” в проекті “Модернтокінг” спільному проекті “Громадського телебачення. Запоріжжя”, “Громадського телебачення. Одеса” та “Громадського телебачення. Дніпро”, який координує “Громадське телебачення. Запоріжжя” і який фінансується за рахунок грантового фінансування від Freedom House”, заявили журналісти.

Також у своїй заяві журналісти “Громадського ТБ.Дніпро” зазначили, що ніколи не розділяли позиції “Громадського телебачення” у “гучному фінансовому скандалі з Романом Скрипіним”. Також журналісти вважають, що “використання фінансової допомоги Євросоюзу, виділеного на проект “Hromadske.Network”, з метою тиску на діяльність регіональних організацій поза межами проекту, є нічим іншим, як нецільовим використанням”.

“Замість того, щоб розподіляти кошти з огляду на розвиненість студій та якість їхньої роботи, кошти розподіляються з огляду на симпатії або антипатії до однієї конкретної особи”, йдеться в заяві.

Крім того, “Громадське ТБ Дніпро” вважає, що доля проекту “Hromadske.Network” в цілому склалася не найкращим чином – через повну халатність у менеджменті проекту, хронічне невиконання зобов’язань та неподачу фінансових звітів.

“Оскільки нам достеменно відомо, що останній транш по проекту “Hromadske.Network” досі не отримало чимало інших регіональних організацій, важко позбутися відчуття, що розірвання партнерської угоди через появу нашого журналіста Олександра Чижа в одному ефірі з Романом Скрипіним – в ефірі третьої організації, просимо зауважити! лише спроба зекономити на нашій організації в умовах, коли грошей на завершення проекту містичним чином бракує. Сподіваємося, що це лише гра нашої фантазії, і всі інші учасники проекту без проблем отримають фінансування та успішно завершать рік” йдеться у заяві.

У свою чергу “Громадське телебачення” у коментарі “Детектору медіа” зазначило, що заява ГО “Громадське. Дніпро” містить низку неправдивих звинувачень на адресу ГО “Громадське телебачення” та виконавчої директорки Каті Горчинської, водночас повідомивши кілька фактів про співпрацю з ГО “Громадське Дніпро”.

ГО “Громадське телебачення” категорично заперечує звинувачення у нецільовому використанні коштів проекту як повністю брехливі та інформує, що щороку проходить фінансовий аудит, результати якого повністю публікуються на сайті. Звіт за минулий рік можна побачити за лінком. Аудит 2016 року запланований на березень 2017 року і так само буде опублікований на сайті hromadske.ua. Аудит перевіряє цільове використання усіх коштів та надсилається кожному донору організації.

Звинувачення ГО “Громадське Дніпро” в тому, що кошти за проектом “Громадське.Нетворк” розподіляються з огляду на суб'єктивні чинники, на думку “Громадського телебачення”, не відповідають дійсності, оскільки виплата здійснюється винятково на основі договорів про надання неповоротної цільової допомоги і винятково тим організаціям, які обиралися на конкурсній основі.

До того ж “Громадське Телебачення” відкидає звинувачення в поганому менеджменті організації: “у серпні 2016 року ГО “Громадське телебачення” пройшло глибокий міжнародний аудит менеджменту KPMG, який дійшов до зовсім інших висновків. Зокрема, в аудиті йдеться про те, що  у 2016 році “новий менеджмент мусив давати раду з фінансовими та репутаційними ризиками, які були в основному через рішення, прийняті колишнім керівництвом організації… В операційному управлінні вдалося здійснити значні поліпшення”.

“В той же час, хочемо наголосити, йдеться в коментарі “Громадського телебачення”, що ГО “Громадське телебачення” розірвало договір з ГО “Громадське Дніпро” через систематичне порушення умов договору, ігнорування власних зобов'язань в рамках проекту та співпрацю з колишнім очільником організації, через дії якого відкрито кримінальне провадження та який продовжує завдавати шкоди організації”.

Liked the article?
Help us be even more cool!