ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Глобальна мережа журналістів-розслідувачів GIJN відкрила українську редакцію

09.02.2023, 10:08
Фото – GIJN
Фото – GIJN

Глобальна мережа журналістів-розслідувачів (GIJN) відкрила українську редакцію. Про це ІМІ повідомила регіональна редакторка мережі Ольга Симанович.

“Цим кроком GIJN хоче продемонструвати підтримку нашим відважним українським колегам, публікуючи для них поради та путівники з журналістики даних та розслідувальної журналістики рідною мовою”, – розповіла Симанович.

За словами редакторки, в українськомовному розділі сайту GIJN буде багато новин, подій, добірок інструментів та порад для журналістів-розслідувачів. Крім того, зараз розробляються програми вебінарів та посібник з розслідування воєнних злочинів.

Як повідомляє українська редакція GIJN на своїй фейсбук-сторінці, у  них нині є: поради з розкриття воєнних злочинів; добірка українських посібників з розслідувальної журналістики та журналістики даних; гранти та стипендії; нагороди за розслідування, проведені в тяжких умовах; поради з безпеки та список організацій, що надають допомогу журналістам у біді.

Цьогоріч українська редакція планує: публікацію великого путівника з розкриття воєнних злочинів; вебінари про розслідування війни з українськими та закордонними колегами; онлайн-майстер-класи та тренінги на актуальні теми; Глобальну конференцію журналістів-розслідувачів; щоденні публікації з порадами, інструментами, покроковими інструкціями на різні теми розслідувальної журналістики.

Підписатися на соцмережі української редакції GIJN можна тут – фейсбук та телеграм.

Глобальна мережа журналістів-розслідувачів (GIJN) є міжнародним центром для журналістів-розслідувачів усього світу. Серцем GIJN є міжнародна асоціація некомерційних журналістських організацій. До неї входять 244 розслідувальних центри із 90 країн, 10 з них працюють в Україні. Команда GIJN працює у 24 країнах, 14 мовами.

Liked the article?
Help us be even more cool!