ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректор Укрінформу пояснив зобов'язання кореспондента з'явитися до ТЦК

Сергій Череватий. Фото – АрміяInform

Генеральний директор Укрінформу Сергій Череватий повідомив, що він підписав розпорядження про звірення даних військовозобов'язаних стосовно п'ятьох працівників агентства, серед яких і Юрій Стригун. 

Про це він сказав ІМІ, коментуючи зобов'язання кореспондента агенції Юрія Стригуна з'явитися до ТЦК після його публічної заяви про “темники” в Укрінформі.

Водночас він зауважив, що дані про військовозобов'язаних працівників Укрінформу до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки подавав колишній гендиректор Олексій Мацука ще 3 травня 2024 року.

За словами Череватого, вже він, як керівник, підписав розпорядження про звірення даних військовозобов'язаних працівників згідно з постановою Кабінету Міністрів №1487 “Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів”.

Сергій Череватий наголосив: якби він не підписав це розпорядження, то сам порушив би законодавство.

Водночас він зауважив, що особисто поки що не знайомий з Юрієм Стригуном, а відповідне розпорядження підписав стосовно п'ятьох співробітників на різні дати.

“У відповідь прийшло розпорядження про прибуття на 9:00 3 червня 2024 року”, – сказав Сергій Череватий.

На запитання, чому розпорядження прийшло з Тальнівського ТЦК на київський офіс Укрінформу, Череватий пояснив, що воно мало надійти за місцем роботи, а в Чернігові офісу агенції немає.

“Чому електронною поштою? Тому що постанова Кабміну визначає: донести встановленим способом. Тобто яким ти способом встановив. У нього є корпоративна пошта. Відповідно, кадровик йому і відіслав”, – пояснив генеральний директор Укрінформу.

Як повідомляв ІМІ, кореспондент Укрінформу в Чернігівській та Черкаській областях Юрій Стригун, який 30 травня публічно підтвердив факт розсилання “темників” в агентстві, отримав сьогодні, 31 травня, повістку з вимогою з'явитися до ТЦК за місцем реєстрації.

Повістку принесли журналісту не за місцем його реєстрації, а надіслали до київського офісу Укрінформу (за місцем роботи). Також Юрій Стригун заявив ІМІ, що новопризначений гендиректор Укрінформу Сергій Череватий видав окреме розпорядження для журналіста терміново з'явитися до ТЦК і поінформувати його про результати такого візиту. За словами журналіста, йому також запропонували приїхати до Києва і фізично розписатися за отримання повістки й відповідного наказу керівництва Укрінформу. 

Liked the article?
Help us be even more cool!