ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Freedom House засудив нападки Лукашенка на портал TUT.BY

19.05.2021, 12:31
Фото – Freedom House
Фото – Freedom House

Міжнародна правозахисна неурядова організація Freedom House розцінює нападки на незалежні ЗМІ Білорусі як чергову спробу режиму Олександра Лукашенка знищити незалежну журналістику в країні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву організації.

“…Нападки на TUT.BY, у зв’язку з якими проведено фальшиві кримінальні розслідування, рейди на офіси та будинки журналістів TUT.BY та затримання, – це ще одна тривожна спроба режиму Лукашенка знищити залишки незалежної журналістики в Білорусі”, – наголосив директор програм Freedom House в Європі та Євразії Марк Берендт.

За його словами, так Лукашенко намагається змусити замовкнути незгодних та зберегти владу.

“Ми закликаємо владу Білорусі поважати верховенство закону, права людини та свободу преси, зняти всі фальшиві звинувачення проти TUT.BY та його співробітників і негайно звільнити всіх журналістів та дозволити їм вільно повідомляти достовірні новини білоруському народу”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, станом на 19 травня затриманими лишаються вісім співробітників TUT.BY.

18 травня Департамент фінансових розслідувань Комітету державного контролю порушив щодо посадових осіб ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” (портал TUT.BY) кримінальну справу про ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі. Справу порушено за ч. 2 ст. 243 КК (ухилення від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі).

18 травня Міністерство інформації Білорусі обмежило доступ до інтернет-ресурсів TUT.BY. 

18 травня портал TUT.BY повідомив, що до його офісу прийшли співробітники Департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю.

Також силовики прийшли до кількох редакторів, зокрема до головної редакторки порталу Марини Золотової. 

З 19 січня 2021 року TUT.BY втратив статус ЗМІ.

Із грудня 2020 року Економічний суд Мінська ухвалив рішення про позбавлення порталу TUT.BY статусу засобу масової інформації. Зі свого боку портал подав апеляційну скаргу на рішення Економічного суду Мінська.

29 вересня 2020 року Міністерство інформації Білорусі позбавило на три місяці з 1 жовтня видання TUT.BY статусу засобу масової інформації.

18 вересня 2020 року міністерство звернулося до суду з позовом про припинення випуску видання TUT.BY.

Liked the article?
Help us be even more cool!