ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Франція відмовила багатьом медійникам в акредитації на висвітлення Олімпіади

22.07.2024, 13:10

Служби безпеки Франції відхилили понад 4 тисячі заявок на акредитацію для висвітлення Олімпійських ігор 2024 року в Парижі, зокрема через загрозу шпигунства й кібератак. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманена.

За словами міністра, французький уряд переглянув майже мільйон запитів на акредитацію для висвітлення ігор і відхилив 4340 осіб. Деякі заявки відхилили через звʼязки з радикальними ісламістськими рухами й підозри в шпигунстві.

Причиною майже сотні відхилень стали побоювання, що претенденти можуть бути агентами, які намагаються здобути акредитацію через іншу професію.

“Найімовірніше, вони тут не з метою атак. Але на додачу до розвідувального й традиційного шпигунства існує можливість отримання доступу до вхідних точок компʼютерних мереж для подальших кібератак”, – пояснив Дарманен тижневику Journal du Dimanche.

Міністр зазначив, що ці люди подавалися як журналісти чи технічний персонал, а їхні заявки надходили з Росії, Білорусі й інших країн, які Дарманен не назвав.

“Наприклад, ми відмовили багатьом “журналістам”, які обіцяли висвітлювати Ігри. З іншого боку, ми погодилися на присутність росіян, які працюють у Міжнародному олімпійському комітеті. Ми застосовуємо принцип запобігання”, – каже він.

Деякі російські журналісти отримали дозвіл на висвітлення ігор і вже прибули до столиці Франції.

Влада Парижа залучить 45 тисяч охоронців, щоб гарантувати безпеку під час Олімпійських ігор, зокрема церемонії відкриття, під час якої атлети пропливатимуть Сеною на баржах на очах сотень тисяч глядачів.

Організатори ігор скоротили кількість глядачів із 600 тисяч до 300 тисяч.

“За нашими даними, жодної відомої загрози безпеці Олімпійських ігор немає. Останніми днями я разом з поліцейськими провів розвідку Сеною в човні. Я підтверджую, що церемонія відбудеться у форматі, оголошеному президентом республіки. Ані наші розвідслужби, ані іноземні служби, з якими ми координуємося, не виявили жодної іноземної загрози. Але ми маємо не переоцінювати себе й не втрачати зосередженості”, – стверджує Дарманен.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!