ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook випустить спецплатформу для письменників та журналістів

17.03.2021, 12:00
Фото – itc.ua
Фото – itc.ua

Компанія Facebook Inc упродовж найближчих місяців випустить у США нову видавничу платформу, що дозволяє незалежним письменникам та журналістам охоплювати нову аудиторію та монетизувати свою роботу за допомогою електронних бюлетенів та індивідуальних вебсайтів. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters

Як зазначається, нова платформа Facebook буде інтегрована зі сторінками соцмережі. Це також дозволить письменникам створювати групи для взаємодії зі своєю читацькою аудиторією.

Соцмережа пообіцяла інвестувати щонайменше 1 мільярд доларів в індустрію новин протягом наступних трьох років після суперечки з урядом Австралії щодо оплати ЗМІ за новини, які використовує Facebook.

Як повідомляв ІМІ, 25 лютого парламент Австралії ухвалив закон, згідно з яким Google, Facebook та інші платформи платитимуть медіакомпаніям за контент, посилання на який поширюються на їхніх ресурсах.

18 лютого Facebook заблокував для жителів Австралії можливість переглядати та поширювати новинний контент через суперечливий австралійський закон про медіа. Закон мав зобов’язати Facebook платити ЗМІ за використання їхніх новин. 

5 лютого компанія Google запустила на території Австралії свій новинний сервіс News Showcase після погрози відімкнути пошуковик за відмову одного з найбільших новинних австралійських агентств співпрацювати з цим технологічним гігантом.

У січні компанія Google заявила, що заблокує свою пошукову систему в Австралії, якщо влада країни ухвалить закон про виплати за контент.

23 лютого компанія Facebook і влада Австралії уклали угоду, що дозволить відновити “найближчими днями” повноцінну роботу соцмережі в країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!