ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заблокував перегляд та поширення новин для австралійців

18.02.2021, 10:28
Фото – Reuters / BBC
Фото – Reuters / BBC

Соцмережа Facebook заблокувала для жителів Австралії можливість переглядати та поширювати новинний контент через суперечливий австралійський закон про медіа.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на BBC.

Цей крок соцмережі пов’язаний з тим, що австралійський уряд наразі розглядає ухвалення нового закону, що зобов’яже Facebook платити ЗМІ за використання їхніх новин. У відповідь на це в компанії заявили, що в разі ухвалення закону приватні особи та ЗМІ в Австралії не зможуть публікувати та читати місцеві й міжнародні новини.

“Запропонований закон принципово неправильно розуміє відносини між нашою платформою та видавцями, які використовують її для обміну новинним вмістом. На жаль, це означає, що в Австралії зараз людям та організаціям заборонено розміщувати посилання на новини та обмінюватися або переглядати австралійські й міжнародні новини у Facebook. В усьому світі розміщення та обмін посиланнями на новини австралійських видавців також обмежено. Для цього ми використовуємо комбінацію технологій для обмеження вмісту новин, і в нас будуть процеси для перегляду будь-якого ненавмисно видаленого вмісту”, – заявили у Facebook.

Як повідомляв ІМІ, 5 лютого компанія Google запустила на території Австралії свій новинний сервіс News Showcase після погрози відімкнути пошуковик за відмову одного з найбільших новинних австралійських агентств співпрацювати з цим технологічним гігантом.

У січні компанія Google заявила, що заблокує свою пошукову систему в Австралії, якщо влада країни ухвалить закон про виплати за контент.

Liked the article?
Help us be even more cool!