ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google запустив в Австралії платний новинний сервіс News Showcase

08.02.2021, 17:36
Фото – Google
Фото – Google

Компанія Google запустила на території Австралії свій новинний сервіс News Showcase після погрози відімкнути пошуковик за відмову одного з найбільших новинних австралійських агентств співпрацювати з цим технологічним гігантом.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Guardian.

Запуск News Showcase відбувся 5 лютого за співпраці із сімома австралійськими видавцями, яким Google платитиме за розміщення контенту на своїй платформі.

Компанія переконана, що запуск платформи має продемонструвати відсутність необхідності ухвалювати Кодекс гравців медіаринку, який зобов'яже Google і Facebook платити австралійським ЗМІ за новини.

Нагадаємо, що від співпраці з Google News Showcase відмовилось одне з найбільших новинних агентств Nine, яке видає Sydney Morning Herald, Age і Australian Financial Review. Так, у компанії зазначили, що не вестимуть перемовин з технологічним гігантом до набрання чинності кодексу про ЗМІ.

Спочатку домовленості про співпрацю охоплювали 25 провідних австралійських видань, зокрема Canberra Times, Illawarra Mercury, Saturday Paper і Crikey.

Восени минулого року корпорація Google оголосила про плани заплатити ЗМІ понад мільярд доларів впродовж трьох років за новини для свого нового сервісу Google News Showcase. Тоді наголошувалося, що в такий спосіб техногігант намагається уникнути санкцій з боку регуляторів.

У Google заявили, що вимога платити ЗМІ за використання їхнього новинного контенту, як це передбачає новий австралійський кодекс про медіа, зруйнує принципи пошуку та всю бізнес-модель пошукових систем.

Як повідомляв ІМІ, у січні компанія Google заявила, що заблокує свою пошукову систему в Австралії, якщо влада країни ухвалить закон про виплати за контент.

Liked the article?
Help us be even more cool!