ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google попередила Австралію про вимкнення пошукової системи

22.01.2021, 14:22
Фото – cursoductor.com.br
Фото – cursoductor.com.br

Компанія Google заявила, що заблокує свою пошукову систему в Австралії, якщо влада країни ухвалить закон про виплати за контент. Про це повідомляють “Букви” з посиланням на Reuters.

Пошуковий гігант попередив, що його 19 мільйонів австралійських користувачів зіткнуться з погіршенням якості пошуку і YouTube, якщо новий закон буде введений у дію.

Австралія готується ухвалити закони, які змусять технологічних гігантів виплачувати платежі місцевим видавцям і мовним компаніям за контент, який міститься в результатах пошуку або новинних стрічках. Якщо вони не можуть укласти угоду, призначений урядом парламентер визначить ціну.

“У поєднанні з некерованим фінансовим і операційним ризиком, якщо кодекс набуде чинності в його нинішній формі, у нас не буде іншого вибору, окрім як припинити доступ до Google Search в Австралії”, – сказав Мел Сільва, керівний директор в Австралії і Новій Зеландії.

Коментарі Google спричинили різкий докір прем’єр-міністра Австралії Скотта Моррісона, який сказав, що країна встановлює свої правила щодо того, “що ви можете робити в Австралії”.

У Google назвали закони занадто широкими й заявили, що без змін пропонувати навіть обмежений інструмент пошуку було б занадто ризиковано. Компанія не розкриває даних про продажі в Австралії, але пошукова реклама є її найбільшим джерелом доходу і прибутку в усьому світі.

Цього тижня уряд США попросив Австралію відмовитися від пропонованих законів, які користуються широкою політичною підтримкою, і запропонував Австралії замість цього ухвалити добровільний кодекс.

Австралія оголосила про ухвалення закону минулого місяця, після того як розслідування показало, що Google і гігант соціальних мереж Facebook мають занадто великий ринковий вплив у медіаіндустрії, що, на думку влади, є потенційною загрозою для демократії, яка добре функціонує.

Liked the article?
Help us be even more cool!