ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook скасує заборону на новини з Австралії

23.02.2021, 13:27
Фото – Michele Doying / The Verge
Фото – Michele Doying / The Verge

Компанія Facebook і влада Австралії уклали угоду, що дозволить відновити “найближчими днями” повноцінну роботу соцмережі в країні. Про це йдеться в заяві компанії, повідомляє Радіо Свобода

Канберра запропонувала Facebook внести чотири поправки до закону, що зобов’язує Facebook, Google та інші платформи платити новинним сайтам за їхній контент.

Голова управління скарбницею Австралії Джош Фріденберг заявив, що Facebook вкладе десятки мільйонів доларів у місцеві новинні організації, які намагаються скласти конкуренцію більшим ЗМІ.

Поправки, які уряд планує внести 23 лютого, зокрема, передбачають, що під час укладання угоди влада має враховувати, чи зробила платформа “значний внесок у стабільність австралійської новинної індустрії”.

Віцепрезидент Facebook Кемпбелл Браун повідомив, що компанія відновить новинний контент з Австралії протягом декількох днів.

“Після подальших обговорень з урядом Австралії ми досягли згоди, яка дозволить нам підтримувати видавців, яких ми оберемо, зокрема дрібних та місцевих”, – прокоментував Кемпбелл.

Нагадаємо, 18 лютого корпорація Facebook заблокувала доступ до новин в однойменній соцмережі для своїх користувачів в Австралії. Рішення Facebook було пов’язане з наміром австралійської влади зобов’язати інтернет-гігантів ділитися доходами від реклами з видавцями ЗМІ, які розміщують новини на їхніх платформах. Помилково обмеження зачепили й сторінки деяких державних служб та громадських організацій. Влада Австралії у відповідь заявила, що американська компанія чинить неправильно.

Liked the article?
Help us be even more cool!