ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook назвав причину збою

05.10.2021, 09:20
Фото – rbc.ua
Фото – rbc.ua

Компанія Facebook з’ясувала, що збій 4 жовтня в роботі соцмереж Facebook, Instagram та месенджері WhatsApp стався через неправильну зміну конфігурації на магістральних маршрутизаторах.

Про це повідомляється на сайті Facebook Engineering, передає Укрінформ.

“Наші інженерні групи встановили, що зміни конфігурації магістральних маршрутизаторів, які координують мережевий трафік між нашими центрами оброблення даних, спричинили проблеми, які перервали цей зв'язок. Це порушення мережевого трафіку зумовило каскадний вплив на способи зв'язку наших центрів оброблення даних, унаслідок чого наші послуги були зупинені”, – повідомила компанія.

Основна причина цього відімкнення також вплинула на багато внутрішніх інструментів та систем, які використовуються в повсякденній роботі, ускладнюючи спроби фахівців компанії швидко діагностувати та розв'язати проблему.

“Наші сервіси тепер знову під'єднані до мережі, і ми активно працюємо над тим, щоб повністю повернути їх до звичайної роботи. Наразі ми хочемо прояснити, що, на нашу думку, основною причиною цього збою було неправильне внесення змін до конфігурації”, – повідомляє Facebook.

У компанії підкреслили, що вони не мають доказів того, що “призначені для користувача дані були скомпрометовані внаслідок цього збою”.

“Ми вибачаємося перед усіма потерпілими й працюємо над тим, щоб краще зрозуміти, що сталося, щоб ми могли продовжувати робити нашу інфраструктуру стійкішою”, – зазначили в компанії.

Нагадаємо, 4 жовтня стався глобальний збій у роботі соцмереж Facebook, Instagram та WhatsApp. Голова технічної служби Facebook Майк Шрепфер заявив, що причиною збою стали проблеми із серверами компанії.

Сервіс Downdetector, який відстежує збої та відімкнення на популярних інтернет-ресурсах, назвав збій у роботі Facebook наймасштабнішим з будь-коли зафіксованих. Про проблеми повідомили понад 10,6 млн разів у всьому світі. Соцмережі не працювали понад шість годин.

Liked the article?
Help us be even more cool!