ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Експертиза не знайшла відбитків пальців журналіста Єсипенка на "вилученій" у нього гранаті – адвокат

06.05.2021, 12:45
Фото – qha.com.ua
Фото – qha.com.ua

Дактилоскопічна експертиза не виявила відбитків пальців арештованого в Криму фрілансера Радіо Свобода (проєкт “Крим.Реалії”) Владислава Єсипенка на гранаті, нібито вилученій у нього. 

Такими є результати експертизи, повідомив Крим.Реалії адвокат Олексій Ладін.

“5 травня відбулися слідчі дії з Владиславом Єсипенком у будівлі управління ФСБ. Під час слідчих дій захист ознайомився з висновком дактилоскопічної експертизи, відповідно до висновків якої відбитків пальців Владислава Єсипенка на гранаті, яка нібито була вилучена в нього, не виявлено”, – розповів Ладін.

Адвокат також підтвердив інформацію про те, що до обвинувачення Єсипенка додали ще одну статтю.

“Слідчий ознайомив нас із постановою про об'єднання кримінальних справ. Було дві кримінальні справи, в одній з яких Єсипенка звинувачували у виготовленні вибухових речовин, друга – у зберіганні. Ось зараз вони об'єднані. І, відповідно, нове остаточне обвинувачення з великим ступенем ймовірності буде у Владислава Єсипенка – це обвинувачення за частиною 1 статті 222.1 і частиною 1 статті 223-1, тобто виготовлення та зберігання вибухових речовин”, – пояснив Ладін.

Як повідомляв ІМІ, 5 травня стало відомо, що окупаційна влада Криму висунула заарештованому журналісту Радіо Свобода Владиславові Єсипенку нове обвинувачення – додалася ст. 222 КК РФ (“Незаконне придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів”).

Раніше журналіста звинувачували тільки за ст. 223-1. КК РФ (“Незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконні виготовлення, перероблення або ремонт вибухових пристроїв”).

30 квітня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив на два місяці, до 11 липня, арешт фрілансеру Радіо Свобода (проєкт “Крим.Реалії”) Владиславові Єсипенку.

13 квітня адвокат Владислава Єсипенка Олексій Ладін заявив, що його підзахисному співробітник ФСБ погрожує вбивством у разі відмови від свідчень, даних журналістом під тортурами.

12 квітня Ладін повідомив, що ФСБ в перші дні після затримання незаконно відібрала в Єсипенка слину для проведення біологічної експертизи.

9 квітня Олексій Ладін повідомив, що співробітники ФСБ Росії погрожували розправою Єсипенку після того, як він на суді в Криму звинуватив ФСБ у тортурах.

6 квітня арештований в окупованому Криму фрілансер Радіо Свобода Владислав Єсипенко заявив, що слідчі ФСБ РФ застосовували до нього тортури.

10 березня співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Єсипенко брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Арештували журналіста до 11 травня.

Єсипенку інкримінують збір інформації “в інтересах спецслужб України”, зокрема Служби зовнішньої розвідки, повідомили в Центрі громадських зв’язків ФСБ Росії 16 березня. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.

Правозахисники заявили, що Єсипенкові не дають доступу до незалежного адвоката, і закликали звільнити його.

Журналіст перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Сімферополя.

19 березня стало відомо, що Владислава Єсипенка звинуватили в шпигунстві на користь спецслужб України. Правозахисники не відкидають, що ФСБ використовує фізичний тиск на українця.

Liked the article?
Help us be even more cool!