ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Дождь" мовитиме на території Європейського Союзу

10.01.2023, 10:22
Фото – Дождь
Фото – Дождь

Телеканал "Дождь" отримав ліцензію на мовлення в ЄС 22 грудня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на рішення Комісаріату з питань засобів масової інформації Нідерландів.

Тепер російське медіа зможе відновити мовлення в кабельних мережах Європейського Союзу. 

Комісаріат Нідерландів "не виявив жодної підстави відповідно до закону для відмови у видаванні ліцензії". Попри те що Національна рада з електронних медіа Латвії припинила мовлення "Дождя" через "загрозу національній безпеці та громадському порядку". Після цього телеканал практично одразу перестали транслювати Литва та Естонія

Як повідомляв ІМІ, 1 грудня 2022 року ведучий програми "Здесь и сейчас" на телеканалі "Дождь" Олексій Коростельов закликав глядачів повідомляти про проблеми російських солдатів на фронті й висловив сподівання, що канал зміг допомогти багатьом військовослужбовцям оснащенням. Після того як уривок з ефіру поширився мережею, головний редактор телеканалу Тихон Дзядко повідомив, що цей уривок вилучили з ефіру, та заявив, що "Дождь" "не займався, не займається і не займатиметься допомогою з оснащенням російської армії – на фронті чи за його межами".

2 грудня ведуча російського телеканалу "Дождь" Катерина Котрикадзе повідомила про звільнення Олексія Коростельова. Понад 60 російських медіа виступили на підтримку "Дождя".

Служба державної безпеки Латвії (VDD) розпочала 2 грудня розслідування у зв'язку із заявами, зробленими Олексієм Коростельовим щодо допомоги каналу солдатам окупаційних військ Росії.

8 грудня 2022 року український Медіарух оприлюднив заяву на підтримку рішення Національної ради з електронних медіа Латвії щодо позбавлення ліцензії телеканалу "Дождь".

9 грудня 2022 року стало відомо, що міністр внутрішніх справ Латвії Крістап Еклонс вніс до чорного списку ексведучого "Дождя" Олексія Коростельова.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!