ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Для українських школярів за кордоном розробили нову освітню програму

Для дітей, які перебувають за кордоном і навчаються в іноземних школах, розробили нову освітню програму з українознавчими предметами.

Про це в етері Громадського радіо повідомив заступник міністра освіти Андрій Сташків.

Він підкреслив, що Міносвіти приділяє особливу увагу дітям, які перебувають за кордоном. Вони навчаються в онлайн-форматі, але для них також розробили особливу програму навчання.

"Торік у нас було пів мільйона таких учнів, які були змушені виїхати й, перебуваючи за кордоном, продовжували навчатися в наших школах. При цьому в деяких країнах їх ще зобов’язували відвідувати тамтешні школи, тому дітям доводилося навчатись і в українських, і в іноземних школах. Це складно… Є великий вибір форматів навчання для цих учнів. Так, з нового навчального року вони можуть продовжити навчатися дистанційно, як вони це робили торік, можуть вибрати сімейну форму навчання або екстернат, щоб отримати документи про освіту і скласти іспити в наших школах. Причому це можна зробити в будь-якій школі – поступити на екстернат чи обрати сімейну форму навчання", – розповів Сташків.

Він також повідомив, що з нового навчального року в Україні запровадять нову освітню програму.

"Ця програма буде запроваджена в окремих школах (у кожній області буде до п’яти таких шкіл), у яких будуть навчатися діти. Будуть сформовані окремі класи для цих дітей. Ця нова навчальна програма передбачає невелике тижневе навантаження (від шести до восьми уроків на тиждень). Але слід розуміти, що в цих школах за цією програмою зможуть навчатися діти, які навчаються в іноземній школі за місцем перебування і одночасно хочуть навчатися в українській школі", – пояснив заступник міністра освіти.

Він уточнив, що це будуть лише українознавчі предмети – українська мова, українська література, історія України, географія, захист України тощо.

"Всі інші предмети ми пропонуємо, щоб школи зараховували учням за результатами навчання в тих іноземних школах. Це набагато покращить можливість дітям за кордоном навчатися", – додав Сташків.

Liked the article?
Help us be even more cool!