ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Для школярів по-новому викладатимуть дисципліну "Захист України"

На Черкащині дітей навчали накладати турнікети, травень 2023 року. Фото – АрміяІнформ

Міністерство освіти і науки зараз ґрунтовно переглядає дисципліну “Захист України”. У цій дисципліні буде шість модулів, серед них і домедична допомога, де є елементи тактичної медицини. 

Про це повідомив очільник відомства Оксен Лісовий в інтервʼю hromadske.

За його словами, відомство вже повністю переписало освітню програму, змінило рекомендований перелік обладнання для класів, розробило методику, в який спосіб організувати освітній простір та процес навчання.

Міністр додав, що торік уряд виділив фінансування на переоснащення кабінетів і навчання вчителів. Загалом функціонуватиме мережа приблизно з тисячі навчальних центрів для викладання “Захисту України”.

Також у цій дисципліні буде різноманітна інженерія, що передбачає, зокрема, навички управління безпілотними апаратами, радіозв'язок і різноманітні технології, пов'язані з військовим контекстом. А ще МОН передбачило топографію і тактику: базові знання та навички.

Лісовий зазначив, що завдання відомства не мілітаризувати суспільство, а сформувати в нього оборонну свідомість та осмислений підхід до важливості цього захисту.

“Хочемо надати спокійну психологічну установку громадянину, що війна може стати складовою нашого життя, і це не катастрофа чи трагедія, якій не можна протистояти. Навпаки, ми спроможні захищатись і знаходити для себе різні ролі – як у контексті армії, так і в контексті цивільних дій”, – зазначив міністр освіти і науки.

Оксен Лісовий обіцяє, що невдовзі буде презентація нової освітньої програми. Згідно з планом, уже з 1 вересня цю дисципліну викладатимуть по-новому.

“Протягом травня-червня здійснюватиметься закупівля обладнання. Великий центр ми готуємо в Києві – будемо запрошувати туди журналістів, показувати, як це все працюватиме”, – додав він.

Як повідомляв ІМІ, раніше міністр освіти і науки Оксен Лісовий та голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький підписали меморандум про партнерство. Тепер освітній контент Суспільного поширюватимуть у закладах освіти в Україні та за кордоном.

Liked the article?
Help us be even more cool!