ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держприкордонслужба не надала журналістці інформацію про поїздки голови Волинської облради

19.05.2017, 12:22

Луцька журналістка Аріна Крапка (Ірина Мусій) не отримала інформацію у відповіді на запит від Державної прикордонної служби України про робочі поїздки за кордон голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці. Про це журналістка написала на своїй сторінці у Facebook та підтвердила представниці ІМІ у Волинській області.

Журналістка запитувала, скільки разів і куди здійснював свої поїздки голова Волинської обласної ради Ігор Палиця з 2012  по 2017 рік.

Вона наголосила, що запитувала дану інформацію тому, що він посадова особа, у  голови Волинської облради є майно і кошти в інших країнах, про які він не згадує в жодній з декларацій з 2012 року.

Натомість у Державній прикордонній службі зазначили, що у них немає правових підстав для надання запитуваної інформації. Також вказали, що це інформація з обмеженим доступом та стосується приватного життя особи, захист її від неналежного поширення забезпечується Конституцією України. А відповідно до ЗУ “Про інформацію”, “Про захист персональних даних” може поширюватися лише за згодою особи, або в інших передбачених законом випадках.

“Мене не цікавить, куди Ігор Палиця їздить для вирішення особистих питань. Мене цікавить, які поїздки і на який проміжок часу він здійснював як посадова особа. І не як посадова особа, але в робочий час”, - зауважила Аріна Крапка.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зазначає, що можна безпосередньо у самого Ігоря Палиці чи Державної прикордонної служби запитувати з приводу публічних відряджень/подорожей/перетинів кордону (з метою здійснення його публічних функцій), на що витрачалися бюджетні кошти, наприклад. Але дані по приватних поїздках Державна прикордонна служба не в праві надавати, навіть публічних осіб, оскільки такі поїздки не здійснювалися в рамках здійснення публічної діяльності.

У коментарі для ІМІ журналістка Аріна Крапка сказала, що буде надсилати повторний запит на отримання інформації до Державної прикордонної служби України, бо її цікавить куди їздив за кордон з робочими візитами Ігор Палиця.

Як повідомляв ІМІ, 10 травня Аріна Крапка подала судовий позов до Волинського окружного адміністративного суду на благодійний фонд Ігоря Палиці “Тільки разом”  через ненадання інформації на запит. Засновником фонду є Ігор Палиця.

У квітні цього року журналіст порталу “Четверта влада” Юрій Горбач  подав до суду на Волинську облраду, щоб дізнатися, чи голова Ігор Палиця не прогулює роботу.

Liked the article?
Help us be even more cool!