ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти виставляють розстріляні трамваї з Маріуполя як трофеї на російських заходах

Пошкоджені вкрадені росіянами трамваї з Маріуполя. Фото – пресслужба Маріупольської міськради

У Росії приватний музей техніки влаштував тематичну розважальну виставку “Майовка в музее”, в експозиції якої представлено пошкоджені окупантами під час блокади Маріуполя два трамваї, повідомила пресслужба Маріупольської міської ради.

“Це доказ того, що росіяни гатили не по військових об’єктах, а по всій цивільній інфраструктурі Маріуполя”, – зауважують у міськраді.

За інформацією міськради, на заході також буде виставка “Війни та люди”, де розповідатимуть історії тих, хто “героїчно та мужньо зустрів виклик війни”.

“Таким чином російським дітям поступово нав’язують норму не миру, а війни”, – йдеться в повідомленні.

У Маріупольській міськраді нагадали, що під час блокади та окупації росіяни зруйнували в Маріуполі 90% важливої критичної інфраструктури. 

“Наразі в окупованих школах насаджується викривлена хронологія тих подій, аби переписати історію міста, знищити сліди своїх воєнних злочинів та хоч якось виправдати розстріл мирного українського міста біля моря”, – додали в пресслужбі.

Як повідомляв ІМІ, в РФ Уральський федеральний університет показав на виставці "Обыкновенный фашизм" світлину зруйнованої будівлі Миколаївської ОВА. Організатори заявляли, що виставку "присвячено трагедії мирного населення Донбасу та злочинам українських неонацистів". У повідомленні про відкриття виставки немає жодної згадки про Миколаїв.

Внаслідок російського удару ракетою по будівлі Миколаївської обласної адміністрації загинули 36 людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!