ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Черговий російський пропагандист почав працювати на телебаченні окупантів у Мелітополі

27.06.2023, 18:00
Андрій Хорьков – перший ліворуч. Фото – Союз журналистов Росии
Андрій Хорьков – перший ліворуч. Фото – Союз журналистов Росии

Пропагандист із Москви Андрій Хорьков почав працювати телерепортером на пропагандистському медіа "За!TV", яке діє на тимчасово окупованій території Запорізької області. 

Як повідомляє пропагандистський телеграм-канал "За!ТВ", нещодавно він пройшов підготовку для воєнних кореспондентів на курсі "Бастіон".

Відомо, що пропагандист 1973 року народження, свого часу навчався на журфаці Московського державного університету. Також, за словами Хорькова, він пропрацював майже 15 років керівником служби інформації московської радіостанції "Ділова хвиля", яка вже припинила своє існування. Втім, у відкритих джерелах інформація про "життя" цього радіо коливається від чотирьох до максимум дев'яти років мовлення.

В інтерв'ю, опублікованому на сайті Спілки журналістів Росії, пропагандист розповідає, що після того, як почалася війна Росії проти України, він "зробив свідомий вибір" і, дізнавшись від знайомих про холдинг "ЗаМедіа", приїхав до Мелітополя. 

Хорьков заявляє, що його мета – "гуманізувати процес інтеграції нових регіонів". Він хоче показати мешканцям Запорізької області, що "Росія не є щодо них окупантом, про що постійно заявляє західна пропаганда, що ми – країна величезних можливостей з великою культурою, що запорожці та херсонці відтепер такі ж наші рівноправні громадяни, як псковичі чи челябінці, наприклад".

Пропагандист називає себе фрилансером. Наразі в інтернеті є тільки кілька згадок про нього як про "журналіста", які з'явилися тільки після початку його роботи на окупантів у тимчасово окупованому Мелітополі.

Як повідомляв ІМІ, Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів Росії за її дії з початку російського вторгнення в Україну та діяльність на окупованих українських територіях.

Раніше Європейська федерація журналістів засудила відкриття філій Спілки журналістів Росії на окупованих територіях України.

"Репортери без кордонів" випустили розслідування "Пропаганда Малькевича. Партнерська мережа Вагнера в Україні", де розповідають, як близький до ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригодина підприємець Олександр Малькевич у рекордно короткі терміни створив пропагандистський апарат на Півдні України.

1 серпня 2022 року в окупованому Мелітополі Запорізької області розпочав роботу новий російський пропагандистський телеканал "ЗаTV". У складі каналу працюють росіяни. До структури медіахолдингу "ЗаМедіа" також входить пропагандистське радіо "За!Радіо" і газета "Запорожский вестник".

Раніше до окупованого Мелітополя приїхав пропагандист із Росії Єгор Поберей, який працюватиме на російському пропагандистському телеканалі "ЗаTV", що мовить на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Liked the article?
Help us be even more cool!