ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бутусов вважає, що Арестович висловив замасковану погрозу його життю

30.11.2021, 10:49
Фото – pravda.com.ua
Фото – pravda.com.ua

Головний редактор “Цензор.нет” Юрій Бутусов вважає, що позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович висловив замасковану погрозу його життю.

Про це він написав 29 листопада на своїй фейсбук-сторінці.

“Радник голови Офісу президента А. Єрмака Олексій Арестович оприлюднив великий текст, наповнений образами на мою адресу, зокрема посадовець заявив, що невідомі  готують з мене “нового Гонгадзе” і планують убити протягом тижня – нібито для підбурювання протестів проти влади. Арестович вказав, що він ніби озвучив “ймовірний сценарій” і ніби він збирається надати мені державну охорону, але образлива форма подачі не залишає сумнівів: посадовець Офісу президента висловив замасковану погрозу моєму життю”, – зазначив Бутусов.

На думку журналіста, найбільш загрозливо звучить, що його “мають убити “як Гонгадзе”. 

“Я непогано знав Георгія Гонгадзе по журналістській діяльності й добре пам'ятаю, як він за місяць до своєї загибелі написав звернення до генерального прокурора М. Потебенька, де заявив, що за ним слідкують правоохоронні органи і він викрив спостереження СБУ та МВС. Здавалося, такий розголос владу зупинить. Але Гонгадзе був убитий  після того, як президент Кучма сказав міністру МВС Кравченко “вивезти та віддати його чеченцям”. Саме влада вбила журналіста. Тепер влада президента Зеленського погрожує мені вбивством. Це  робиться навмисно гучно, щоб перелякати всіх моїх близьких та знайомих”, – написав журналіст.

Бутусов вважає заяву Арестовича “продовженням кампанії тиску на мене як на журналіста, прямим залякуванням”.

“Вимагаю негайних дій правоохоронних органів та допиту посадових осіб Офісу президента, зокрема пана Арестовича, щодо погроз моєму життю. Вбачаю головною загрозою моєму життю  дії з боку президента Володимира Зеленського, голови Офісу президента Андрія Єрмака, начальника комітету по розвідці при президенті – першого секретаря РНБО Руслана Демченка, заступника голови Офісу президента Олега Татарова, голови СБУ Івана Баканова, в.о. голови ДБР Олексія Сухачова”, – написав він.

За словами Бутусова, метою оточення Зеленського є змусити його припинити розслідування провалів низки розвідувальних операцій ГУР МО України у липні-грудні 2020 року та викриття російської агентури в Офісі президента.  

“Я чудово пам'ятаю, як це робили олігархічні канали після того, як убили Георгія – яким тільки брудом не обкидували, навіть фільми крутили по всіх каналах про те, якою Гонгадзе був поганою людиною. І якщо замах на мене буде здійснено, то не з метою провокації протестів проти влади. А якраз для того, щоб дискредитувати будь-які протести проти влади й прикрити від розслідування російську агентуру. Тому пишу про це одразу, щоб уникнути випадковостей та непорозумінь у випадку чого. “Як Гонгадзе”, – написав Юрій Бутусов.

Як повідомляв ІМІ, 29 листопада спікер делегації України в Тристоронній контактній групі та позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович вважає, що головного редактора “Цензор.нет” Юрія Бутусова можуть убити, тому він проситиме надати журналісту державну охорону.

26 листопада президент Володимир Зеленський під час пресмарафону звинуватив головного редактора “Цензор.нет” Юрія Бутусова в смертях на Донбасі через публікацію відео з дроном Bayraktar. Журналіст звинуватив Зеленського в брехні.

Після пресмарафону Юрій Бутусов заявив, що позиватиметься до суду на Президента України Володимира Зеленського через висловлювання, які вважає неправдивими щодо себе.

28 листопада Державне бюро розслідувань у межах розпочатого кримінального провадження повідомило, що вивчає відео, яке 27 листопада виклав головний редактор “Цензор.нет” Юрій Бутусов своїй фейсбук-сторінці. На відео журналіст стріляє з гаубиці Д-20 калібром 152 мм зі словами: “по окупантах вогонь”.

Юрій Бутусов вважає, що в такий спосіб президент Володимир Зеленський помстився йому через його запитання на пресмарафоні.

ДБР оприлюднило другу заяву, у якій звертає увагу журналістів та лідерів громадської думки, що кримінальне провадження порушено не проти журналіста Юрія Бутусова, а за означеним у його публікації фактом.

Liked the article?
Help us be even more cool!