ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Арестович вважає, що Бутусова можуть убити, тому попросить для нього держохорону

29.11.2021, 12:40
Фото – 5.ua
Фото – 5.ua

Спікер делегації України в Тристоронній контактній групі та позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович вважає, що головного редактора “Цензор.нет” Юрія Бутусова можуть убити, тому він проситиме надати журналісту державну охорону.

Про це Арестович написав на своїй фейсбук-сторінці.

На думку Арестовича, Бутусов “давно вже не громадський діяч і не журналіст, а чорний пропагандист”.

“Те, що він уже не цілком адекватний, було видно на пресконференції. Ніхто при здоровому глузді не дозволить собі так розмовляти з президентом країни. Його дуже якісно накачують психологічно”, – написав радник голови ОП та додав, що історія з пострілом з гармати “показала це абсолютно точно”.

За словами Арестовича, Бутусова “спланували як чергового Гонгадзе”.

“...Бутусова заводять як сакральну жертву, вже спланували його як чергового Гонгадзе.

З такими темпами йому залишається дуже недовго: рахунок пішов на дні, максимум – тижні. Його ліквідують – ті, хто його й накачує. І це за планом стане сигналом до початку масових заворушень – зі щирим обуренням громадян. І все це – на тлі концентрації російських військ на кордоні. Ясний сценарій? Ідеальне поле гри для Росії.

Внутрішні протести – політична криза – атакуй на здоров'я”, – написав Арестович.

Він додав, що терміново проситиме надати Юрію Бутусову державну охорону.

Арестович додав, що спеціально “озвучив це як можливий сценарій”, щоб “режисерам цього дійства було важче реалізовувати, а громадян – важче вводити в оману”.

Крім того, Арестович вважає, що журналіст, який “сфотографувався зі зброєю або у формі з нашивкою – він прийняв бік і більше не може бути журналістом та висвітлювати події в конфлікті”. 

За його словами, формально Бутусов не може вважатися журналістом з погляду професійної етики, а Комісія з журналістської етики “мала б дати цьому відповідну оцінку”.

Як повідомляв ІМІ, 26 листопада президент Володимир Зеленський під час пресмарафону звинуватив головного редактора “Цензор.нет” Юрія Бутусова в смертях на Донбасі через публікацію відео з дроном Bayraktar. Журналіст звинуватив Зеленського в брехні.

Після пресмарафону Юрій Бутусов заявив, що позиватиметься до суду на Президента України Володимира Зеленського через висловлювання, які вважає неправдивими щодо себе.

28 листопада Державне бюро розслідувань у межах розпочатого кримінального провадження повідомило, що вивчає відео, яке 27 листопада виклав головний редактор “Цензор.нет” Юрій Бутусов своїй фейсбук-сторінці. На відео журналіст стріляє з гаубиці Д-20 калібром 152 мм зі словами: “по окупантах вогонь”.

Юрій Бутусов вважає, що в такий спосіб президент Володимир Зеленський помстився йому через його запитання на пресмарафоні.

ДБР оприлюднило другу заяву, у якій звертає увагу журналістів та лідерів громадської думки, що кримінальне провадження порушено не проти журналіста Юрія Бутусова, а за означеним у його публікації фактом.

Liked the article?
Help us be even more cool!