ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британія створить перший у світі інститут безпеки штучного інтелекту

Сполучене Королівство створить перший у світі інститут безпеки штучного інтелекту (ШІ), заявив прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Перед зустріччю наступного тижня з представниками компаній, що займаються штучним інтелектом очільник британського уряду розповів про перший у світі інститут безпеки ШІ, який створить Британія.

Сунак зазначив, що організація розвиватиме світові знання про безпеку технології та ретельно досліджуватиме, оцінюватиме та тестуватиме нові типи штучного інтелекту.

"Це потрібно, щоб ми зрозуміли, на що здатна кожна нова модель, досліджуючи всі ризики від соціальної шкоди, як-от упередження та дезінформація, до найекстремальніших ризиків з усіх", – заявив прем’єр Великобританії.

Як повідомляв ІМІ, у липні Рада Безпеки ООН провела перше засідання щодо небезпек штучного інтелекту. 

30 травня 2023 року провідні лідери в галузі штучного інтелекту, зокрема гендиректор OpenAI Сем Алтман, разом з експертами й професорами порушили питання “загрози вимирання людства через ШІ”, закликавши законотворців розглядати її на рівні з ризиками від пандемій і ядерної війни.

У березні бізнесмени Ілон Маск, Стів Возняк і група інших експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікували відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI. Автори листа посилаються на потенційні ризики таких розробок для суспільства й людства.

ЮНЕСКО запустила “глобальні вказівки” щодо використання генеративного ШІ в освіті й наукових дослідженнях. Документ визначає заходи, яких рекомендується вжити національним регуляторам у сферах на кшталт захисту даних і перегляду законів про авторське право; ЮНЕСКО також закликає держави впевнитися, що педагоги мають необхідні навички роботи зі штучним інтелектом.

Liked the article?
Help us be even more cool!