ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Австралія дала Twitter 28 днів на позбавлення "токсичності й ненависті"

22.06.2023, 14:54
Фото – Sarah Tew / CNET
Фото – Sarah Tew / CNET

Австралійський регулятор з безпеки в інтернеті погрозив, що оштрафує Twitter за незадовільну боротьбу з ворожнечею в мережі, зазначивши, що перехід компанії у власність Ілона Маска збігся з різким зростанням "токсичності й ненависті", пише France24.

За словами обмудсменки з онлайн-безпеки Джулі Інман-Ґрант (колишньої працівниці Twitter), на цю соцмережу тепер припадає кожна третя скарга про мову ненависті, зафіксована в Австралії.

Інман-Ґрант заявила, що Twitter має 28 днів, щоб показати серйозне ставлення до боротьби з цією проблемою, або з компанії стягатимуть штраф сумою на 700 тисяч австралійських доларів (475 тисяч доларів США) за кожен день пропущеного дедлайну.

Омбудсменка зазначила, що Twitter має вжити низку рішучих заходів, яка продемонструє, "що саме вони роблять для запобігання ненависті на своїй платформі й нагляду за дотриманням їхніх власних правил".

"Ми вимагаємо від цих платформ підзвітності й активного підходу до захисту користувачів, – сказала вона. – А підзвітність неможлива без прозорості, тож саме прозорість є метою юридичних попереджень на кшталт цього".

Придбавши соцмережу в жовтні 2022 року, Маск скоротив весь персонал компанії на понад 80%, звільнивши, зокрема, багатьох модераторів, які видаляли шкідливий контент.

У листопаді Маск оголосив загальну амністію, завдяки якій на платформу повернулися десятки тисяч тимчасово або перманентно заблокованих акаунтів.

"Здається, що Twitter припинив боротьбу з ненавистю взагалі", – каже Інман-Ґрант, яка працювала у відділі Twitter з кібербезпеки, а до того 17 років була співробітницею Microsoft.

За її словами, державний регулятор є "далеко не єдиною установою, яку бентежить зростання рівнів токсичності й ненависті у Twitter, жертвою яких є, зокрема, маргіналізовані спільноти".

"Нас також бентежать численні повідомлення про контент, який, найімовірніше, порушує правила самого Twitter, але залишається широко доступним у соцмережі".

Австралія є лідером у глобальному русі з регулювання соцмереж, і це не вперше, коли Інман-Ґрант публічно виокремила саме Twitter.

У листопаді вона надсилала Маску листа, де висловила своє побоювання, що через масштабне скорочення робочої сили компанія буде неспроможна відповідати вимогам австралійського законодавства.

Журналіст Стен Ґрант, який є представником корінного населення Австралії та одним з найповажніших медіадіячів у країні, у травні заявив, що подав до Twitter скаргу про "невпинну расистську гидь", яку він спостерігав, користуючись платформою.

Цього місяця великі американські видавці музики подали позов проти Twitter, заявляючи, що платформа була нездатна зупинити "неприборкані" порушення авторських прав. 

Також у червні комісар Євросоюзу заявив, що, відмовившись від дотримання добровільного кодексу роботи в цифровій галузі, Twitter обрав шлях "протистояння".

Liked the article?
Help us be even more cool!