ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Архідиякона Києво-Печерської лаври судитимуть за зламану камеру Суспільного

12.04.2023, 11:45
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Правоохоронці 11 квітня скерували до суду обвинувальний акт стосовно служителя Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, який зламав камеру знімальній групі Суспільного мовлення. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Йому інкримінують умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України). Обвинувальний акт щодо підозрюваного скеровано до суду для розгляду по суті. 

За матеріалами кримінального провадження, 30 березня 2023 року журналісти Суспільного мовлення знімали репортаж на території Києво-Печерської лаври. До оператора підійшов представник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (архідиякон), який схопив мікрофон, зламав кріплення до відеокамери та кинув його на землю. Після цього оператор не міг продовжувати роботу.

Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляв ІМІ, 30  березня священник УПЦ МП штовхнув кореспондентку Суспільного Дар'ю Нематіан Золбін, коли вона намагалася поставити запитання митрополиту Павлу, та зірвав кріплення на камері оператора Віктора Мозгового.

3 квітня поліція Києва повідомила про підозру священнослужителю УПЦ МП, який пошкодив техніку знімальної групи ЗМІ на території Києво-Печерської лаври.

30 березня митрополит УПЦ МП Павло Лебідь намагався вибити мікрофон у кореспондентки телеканалу "Еспресо" Валерії Пашко під час спілкування з журналістами в Києво-Печерській лаврі.

Також цього дня людина в рясі пошкодила фотокореспонденту інтернет-видання "Телеграф" Яну Доброносову зарядний дріт для телефона під час штовханини в Києво-Печерській лаврі за участю митрополита УПЦ МП Павла Лебідя.

Того ж дня, 30 березня 2023 року, поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської лаври.

Українські медійні організації закликали правоохоронні органи об’єктивно і неупереджено розслідувати факти перешкоджання журналістам біля Києво-Печерської лаври 30 березня та притягнути винних до відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!