ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Києва відкрила справу за фактом пошкодження техніки оператора в лаврі

30.03.2023, 16:02

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської лаври сьогодні, 30 березня. 

Про це повідомляється на сайті Головного управління Нацполіції в Києві.

Згідно з повідомленням, до Печерського управління поліції звернулися представники засобів масової інформації із заявою щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. 

"Заявники повідомили, що під час зйомки сюжету один із священнослужителів Києво-Печерської лаври пошкодив обладнання оператора. Відео цього інциденту також опублікували телеграм-канали", – повідомляє поліція.

За цим фактом дізнавачі територіального підрозділу розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"). Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв ІМІ, 30 березня митрополит УПЦ МП Павло Лебідь намагався вибити мікрофон у кореспондентки телеканалу "Еспресо" Валерії Пашко під час спілкування з журналістами в Києво-Печерській лаврі.

Священник УПЦ МП штовхнув кореспондентку Суспільного Дар'ю Нематіан Золбін, коли вона намагалася поставити запитання митрополиту Павлу, та зірвав кріплення на камері оператора Віктора Мозгового.

Людина в рясі пошкодила фотокореспонденту інтернет-видання "Телеграф" Яну Доброносову зарядний дріт для телефона під час штовханини в Києво-Печерській лаврі за участю митрополита УПЦ МП Павла Лебідя.

Liked the article?
Help us be even more cool!