ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Митрополит Павло Лебідь намагався вибити мікрофон у журналістки "Еспресо"

30.03.2023, 14:11
Фото – Еспресо
Фото – Еспресо

Митрополит УПЦ МП Павло Лебідь намагався вибити мікрофон у кореспондентки телеканалу "Еспресо" Валерії Пашко 30 березня під час спілкування з журналістами в Києво-Печерській лаврі. Про це повідомляється на сайті телеканалу. 

Лебідь штовхнув кореспондентку та намагався вибити в неї мікрофон. "Я вас не запрошував! Я не хочу спілкуватися. Це не державна установа і я не державна людина. Я ще раз вам кажу, пройдіть звідси", – сказав він.

У коментарі ІМІ Валерія Пашко розповіла, що хотіла спитати Лебідя, чому він перебуває на території лаври, адже 29 березня представники УПЦ мали покинути територію. 

"Ми зрештою відійшли від натовпу вірян навколо Павла, щоб надалі не провокувати ситуацію. Його коментар отримати так і не вдалося. Пізніше він почав грубіянити, сказав: "Ви на людину не схожі" – і проклинав далі", – розповіла кореспондентка.

Вона додала, що її від Лебідя відштовхнули чи його охорона, чи віряни. Під час інциденту Пашко казала їм, що вони перешкоджають її журналістській діяльності. Журналістка повідомила, що писатиме заяву до поліції за фактом нападу.

Як повідомляв ІМІ, Міністерство культури та інформаційної політики виявило під час перевірки низку порушень з боку Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (чоловічий монастир) УПЦ МП та території лаври.

УПЦ МП мала піти з Києво-Печерської лаври до 29 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!