ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Аліна Паш не представлятиме Україну на Євробаченні-2022 – рішення оргкомітету

16.02.2022, 16:41
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Організаційний комітет національного відбору на участь у Євробаченні-2022 ухвалив рішення про припинення участі у відборі Аліни Паш. Співачка не представлятиме Україну на Євробаченні-2022.

Таке рішення оргкомітет ухвалив 16 лютого на позачерговому засіданні, повідомляє Суспільне.

“Підставою для прийняття такого рішення оргкомітетом стала офіційна відповідь Державної прикордонної служби від 16.02.2022 щодо недостовірності інформації, яка була надана Суспільному мовнику”, – йдеться в повідомленні. 

Артистка висловила згоду з таким рішенням.

Оргкомітет нагадав, що пункт 3.4. Правил національного відбору на участь у Євробаченні-2022 передбачає, що в разі встановлення Суспільним факту подання учасником недостовірної інформації або приховання інформації чи інших істотних обставин щодо учасника, Суспільне має право припинити участь у відборі учасника в будь-який час. 

Тепер Суспільне має право ухвалити рішення про визначення представника від України на конкурсі з-поміж інших фіналістів, повідомляє оркомітет.

Як повідомляв ІМІ, наглядова рада Суспільного мовника 18 лютого збереться на позачергове засідання для розгляду, зокрема, ситуації навколо національного відбору на пісенний конкурс “Євробачення”.

15 лютого голова правління Суспільного Микола Чернотицький заявив, що звертатиметься до правоохоронних органів щодо підроблених документів Аліни Паш.

15 лютого речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що ДПСУ не видавала переможниці національного відбору Євробачення-2022 Аліні Паш довідку про законний перетин державного кордону України через КПВВ Чаплинка у 2015 році.

14 лютого Суспільний мовник звернувся до Державної прикордонної служби України з проханням підтвердити або спростувати факт підроблення довідки про перетин державного кордону з Кримом, яку надала команда переможниці національного відбору Євробачення-2022 Аліни Паш.

Суспільне заявило, що не підписуватиме угоду з Паш щодо участі в міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення” до завершення перевірки та з’ясування фактів.

12 лютого на нацвідборі на Євробачення-2022 перемогу отримала співачка Аліна Паш із піснею “Тіні забутих предків”. Водночас гурт Kalush Orchestra, який посів друге місце, заявив про фальсифікації та намір оскаржувати результати конкурсу в суді.

Менеджерка переможниці національного відбору Євробачення-2022 Аліни Паш пояснила, що довідку про перетин адмінкордону з Кримом надав “член команди”.

Раніше Аліна Паш повдіомила в Instagram, що подала повторний запит прикордонникам, і наполягає, що не порушувала закон.

Liked the article?
Help us be even more cool!