ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прикордонники повідомили, що не видавали Паш довідку про поїздку до Криму

15.02.2022, 15:54
Фото – Суспільне, Анастасія Мантач, Артем Галкін
Фото – Суспільне, Анастасія Мантач, Артем Галкін

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) не видавала переможниці національного відбору Євробачення-2022 Аліні Паш довідку про законний перетин державного кордону України через КПВВ Чаплинка у 2015 році.

Про це в коментарі “Українській правді” сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

“Держприкордонслужба проаналізувала інформацію, що була поширена Суспільним мовником України про документ, начебто наданий відомством фізичній особі для представлення в рамках відбору на Євробачення. Повідомляємо, нам не відомо, що за документ опублікований мовником, адже підрозділами Держприкордонслужби такий не створювався та під таким номером нікому не надавався”, – сказав він.

Він додав, що відомство також отримало офіційне звернення від Національної суспільної телерадіокомпанії України щодо підтвердження створення такого документа. “В найближчий час мовник отримає нашу відповідь”, – сказав Демченко.

Водночас речник уточнив, що наразі підрозділ ДПСУ опрацьовує відповідь на звернення самої Аліни Паш щодо її перетину кордону, яке надійшло і зареєстроване у відомстві.

Своєю чергою Аліна Паш пояснила в Instagram, що вищевказану довідку доручила отримати своїй команді. Також вона повідомила, що подала повторний запит прикордонникам, і наполягає, що не порушувала закону.

“Я хворіла, тому дала письмовий дозвіл представнику команди запросити довідку від Прикордонної служби України. По довіреності було надіслано цей запит, відповідь прийшла досить пізно, майже в день відбору. Представник моєї команди відразу надав докази Суспільному. Також я подала повторний запит, аби отримати таку довідку безпосередньо у свої руки. Як тільки вона буде в мене, я оприлюдню її в своєму акаунті в Instagram. І я буду брати стільки довідок, скільки потрібно, аби довести, що я нічого не порушувала”, – сказала Паш.

Як повідомляв ІМІ, 14 лютого Суспільний мовник звернувся до Державної прикордонної служби України з проханням підтвердити або спростувати факт підроблення довідки про перетин державного кордону з Кримом, яку надала команда переможниці національного відбору Євробачення-2022 Аліни Паш.

Суспільне заявило, що не підписуватиме угоду з Паш щодо участі в міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення” до завершення перевірки та з’ясування фактів.

Раніше активіст Сергій Стерненко повідомив, що Аліна Паш підробила довідку від прикордонників щодо її поїздки до окупованого Криму в серпні 2015 року.

13 лютого в Києві ввечері під Суспільним відбулась акція протесту через результати національного відбору на Євробачення-2022. 

Акцію організувала партія “Демократична сокира”. Учасники пікету вимагали, щоб СБУ провела розслідування щодо порушення правил перетину українського кордону співачкою Аліною Паш, а також повторно організувати нацвідбір на Євробачення-2022.

12 лютого на нацвідборі на Євробачення-2022 перемогу отримала співачка Аліна Паш із піснею “Тіні забутих предків”. Водночас гурт Kalush Orchestra, який посів друге місце, заявив про фальсифікації та намір оскаржувати результати конкурсу в суді.

Суспільний мовник заявив, що не має доказів порушення Аліною Паш правил відбору.

“Учасниця Alina Pash надала гарантії, що не порушувала законодавство України й вимоги конкурсу: виступ у 2015 році відбувався на приватному заході українців у Криму, а перетин кордону відбувався зі сторони України. Суспільний мовник отримав від команди учасниці документ щодо перетину кордону з Кримом зі сторони України від ГЦОСІ Державної прикордонної служби України”, – йдеться в заяві.

Liked the article?
Help us be even more cool!