ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне просить ДПСУ сказати, чи підробила Аліна Паш довідку про поїздку до Криму

14.02.2022, 13:45
Фото – Суспільне, Анастасія Мантач, Артем Галкін
Фото – Суспільне, Анастасія Мантач, Артем Галкін

Суспільний мовник просить Державну прикордонну службу України (ДПСУ) підтвердити або спростувати факт підроблення довідки про перетин державного кордону з Кримом, яку надала команда переможниці національного відбору Євробачення-2022 Аліни Паш.

Про це повідомляється на сайті Суспільного мовника.

“У зв’язку з отриманою інформацією від громадян про можливу підробку наданої довідки про перетин державного кордону з Кримом командою Alina Pash, Суспільний мовник звертається до ДПСУ та просить підтвердити або спростувати факт підробки документа державної служби.

Суспільне не підписуватиме угоду щодо участі в міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення” з переможницею національного відбору до завершення перевірки та з’ясування фактів”, – йдеться в повідомленні. 

Також мовник нагадав, що вже звертався до Державної прикордонної служби України, однак отримав відмову в наданні інформації про перетин кордону учасницею, оскільки ці дані є конфіденційними. Команда учасниці надала довідку, нібито отриману нею, що стало підставою для продовження участі Аліни Паш у нацвідборі, зазначає Суспільне. 

Раніше активіст Сергій Стерненко повідомив, що Аліна Паш підробила довідку від прикордонників щодо її поїздки до окупованого Криму в серпні 2015 року. Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

“Я маю дуже серйозні та обґрунтовані підстави стверджувати, що “довідка”, оприлюднена командою Аліни Паш, є підробленою. Із власних джерел як у ДПСУ, так і в інших структурах мені стало відомо, що за вказаний період, а саме в серпні 2015 року, Аліна Паш відвідувала окупований Крим саме через територію держави-окупанта”, – написав Стерненко. 

За його даними, Аліна Паш 11 серпня 2015 року рейсом Київ – Москва покинула територію України. Повернулася вона назад авіарейсом Домодєдово – Київ тільки 14 серпня 2015 року. 

“В окупованому Криму вона перебувала 12.08.2015. Відповідно, після прибуття до Москви, скориставшись російськими авіалініями, співачка потрапила в окупований Крим, порушивши правила перетину державного кордону України”, – написав активіст. 

Він зазначив, що ці факти легко може ще раз перевірити Державна прикордонна служба України. Суспільне, на його думку, зобов'язане скасувати результати добору на Євробачення.

Нагадаємо, 13 лютого в Києві ввечері під Суспільним відбулась акція протесту через результати національного відбору на Євробачення-2022. 

Акцію організувала партія “Демократична сокира”. Учасники пікету вимагали, щоб СБУ провела розслідування щодо порушення правил перетину українського кордону співачкою Аліною Паш, а також повторно організувати нацвідбір на Євробачення-2022.

12 лютого на нацвідборі на Євробачення-2022 перемогу отримала співачка Аліна Паш із піснею “Тіні забутих предків”. Водночас гурт Kalush Orchestra, який посів друге місце, заявив про фальсифікації та намір оскаржувати результати конкурсу в суді.

Суспільний мовник заявив, що не має доказів порушення Аліною Паш правил відбору.

“Учасниця Alina Pash надала гарантії, що не порушувала законодавство України й вимоги конкурсу: виступ у 2015 році відбувався на приватному заході українців у Криму, а перетин кордону відбувався зі сторони України. Суспільний мовник отримав від команди учасниці документ щодо перетину кордону з Кримом зі сторони України від ГЦОСІ Державної прикордонної служби України”, – йдеться в заяві.

Liked the article?
Help us be even more cool!