ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернотицький звертатиметься до правоохоронців щодо підроблених документів Аліни Паш

15.02.2022, 17:09
Фото – rpr.org.ua
Фото – rpr.org.ua

Голова правління Суспільного Микола Чернотицький повідомив, що звертатиметься до правоохоронних органів щодо підроблених документів Аліни Паш.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

“Як голова правління я буду звертатися до правоохоронних органів щодо надання підробних документів. На мою думку, шахраї не можуть представляти Україну на Євробаченні”, – написав Чернотицький.

Він додав, що пресофіцер Державної прикордонної служби запевнив, що Суспільне отримає офіційну відповідь завтра до 11:00. 

“Після отримання офіційної відповіді буде зібрано оргкомітет Євробачення, на яке буде запрошено Аліну Паш і прийняте відповідне рішення”, – сказав голова правління. 

Тим часом голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа повідомила, що наглядова рада збирається на позачергове засідання, щоб розглянути ситуацію, що склалася навколо нацвідбору на “Євробачення”. 

“Засідання відбудеться найближчими днями”, – написала вона у фейсбуці.

Як повідомляв ІМІ, 15 лютого речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що ДПСУ не видавала переможниці національного відбору Євробачення-2022 Аліні Паш довідку про законний перетин державного кордону України через КПВВ Чаплинка у 2015 році.

Алін Паш пояснила в Instagram, що вищевказану довідку доручила отримати своїй команді. Також вона повідомила, що подала повторний запит прикордонникам, і наполягає, що не порушувала закон.

14 лютого Суспільний мовник звернувся до Державної прикордонної служби України з проханням підтвердити або спростувати факт підроблення довідки про перетин державного кордону з Кримом, яку надала команда переможниці національного відбору Євробачення-2022 Аліни Паш.

Суспільне заявило, що не підписуватиме угоду з Паш щодо участі в міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення” до завершення перевірки та з’ясування фактів.

Раніше активіст Сергій Стерненко повідомив, що Аліна Паш підробила довідку від прикордонників щодо її поїздки до окупованого Криму в серпні 2015 року.

13 лютого в Києві ввечері під Суспільним відбулась акція протесту через результати національного відбору на Євробачення-2022. 

Акцію організувала партія “Демократична сокира”. Учасники пікету вимагали, щоб СБУ провела розслідування щодо порушення правил перетину українського кордону співачкою Аліною Паш, а також повторно організувати нацвідбір на Євробачення-2022.

12 лютого на нацвідборі на Євробачення-2022 перемогу отримала співачка Аліна Паш із піснею “Тіні забутих предків”. Водночас гурт Kalush Orchestra, який посів друге місце, заявив про фальсифікації та намір оскаржувати результати конкурсу в суді.

Суспільний мовник заявив, що не має доказів порушення Аліною Паш правил відбору.

“Учасниця Alina Pash надала гарантії, що не порушувала законодавство України й вимоги конкурсу: виступ у 2015 році відбувався на приватному заході українців у Криму, а перетин кордону відбувався зі сторони України. Суспільний мовник отримав від команди учасниці документ щодо перетину кордону з Кримом зі сторони України від ГЦОСІ Державної прикордонної служби України”, – йдеться в заяві.

Liked the article?
Help us be even more cool!