ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Алабама і Юта теж заборонили використання TikTok на державних пристроях

13.12.2022, 16:02
Фото – innovation-village.com
Фото – innovation-village.com

Алабама і Юта приєдналися до інших штатів Америки, заборонивши використання TikTok – китайського застосунку для поширення коротких відео – державними пристроями та комп’ютерними мережами з огляду на ризики для національної безпеки.

Про це пише Reuters.

Рішення ухвалено після попереджень, озвучених головою ФБР Крісом Реєм минулого місяця: нібито китайський уряд може за допомогою застосунку (власником якого є компанія ByteDance) контролювати збирання даних мільйонів американських користувачів, а також алгоритм рекомендацій, що може бути засобом впливу на аудиторію. 

"Нас насторожує, що TikTok збирає велику кількість даних, з яких значна частина жодним чином не стосується заявленої функції застосунку – поширення відео. Отже, використання TikTok у межах державної комп’ютерної інфраструктури робить цю інфраструктуру неприпустимо вразливою для китайських інфільтраційних операцій", – заявила губернаторка штату Алабама Кей Айві. 

Її наказ також зобов’язує виконавчі установи вжити всіх необхідних заходів, щоб TikTok не отримав доступу до засекречених державних даних.

"Ми розчаровані тим, що так багато штатів ідуть за модою й запроваджують обмеження, які спираються на необґрунтовані, політично заангажовані, неправдиві твердження щодо TikTok", – зазначив речник соцмережі у своїй заяві.

У понеділок федеральний комісар зі зв’язку Брендан Карр написав на своїй сторінці у Twitter, що щонайменше дев’ять штатів наклали обмеження на роботу TikTok "з огляду на серйозні безпекові ризики, джерелом яких є цей застосунок".

Серед інших штатів, які заборонили використання TikTok на державних пристроях, зокрема, Техас, Меріленд і Південна Дакота.

У 2020 році колишній президент США Дональд Трамп здійснив спробу заборонити новим користувачам в Америці завантажувати WeChat і TikTok, що фактично заблокувало б використання цих застосунків у США, але програв серію судових проваджень.

У червні 2021 року президент Джо Байден скасував накази Трампа, які мали на меті заборону завантажень, і доручив Міністерству торгівлі переглянути безпекові ризики, джерелом яких нібито є ці два застосунки.

Як повідомляв ІМІ, TikTok у стані "підвищеної готовності" на тлі напруги щодо суперечливих виборів у Малайзії.

Liked the article?
Help us be even more cool!