ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

55 держав і делегація ЄС підписали декларацію до роковин Голодомору – МЗС

55 держав-членів ООН та делегація ЄС підписали ініційовану Україною в ООН Декларацію до 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років. 

Про це повідомив у своєму Х-акаунті глава МЗС Дмитро Кулеба.

Він подякував кожній державі-члену, яка зайняла принципову позицію.

"Важливо, що увага до Голодомору в ООН зростає, а кількість підписів різко зросла в порівнянні з попереднім таким документом у 2018 році. Українська дипломатія продовжує працювати над відновленням історичної справедливості та вшануванням жертв Голодомору", – написав міністр.

Голова українскього МЗС додав, що жахи Голодомору мають стати чітким нагадуванням  нинішньому і майбутнім поколінням, що подібні звірства й намагання "перетворити їжу на зброю", які є одним із ключових компонентів поточної агресії Росії проти України, необхідно запобігати.

Як повідомляв ІМІ, на початку листопада 2023 року ще три штати – Вашингтон, Мериленд і Аризона – долучилися до визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу та проголосили листопад місяцем пам'яті про український Голодомор-геноцид. Також визнали Голодомор геноцидом штати Вайомінг та Айова.

Крім того, атлантична канадська провінція Острів Принца Едварда визнала Голодомор актом геноциду українців.

23 листопада 2023 року у Києві презентували дві книги про Голодомор: Віри Марущак "Пустеля. Голодомор. Український південь" та "Дайте, мамо, гами... Словник Голодомору" авторства Олекси Різниківа.

Liked the article?
Help us be even more cool!