ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канадська провінція Острів Принца Едварда визнала Голодомор геноцидом

Атлантична канадська провінція Острів Принца Едварда визнала Голодомор актом геноциду українців.

Про це пише Укрінформ з посиланням на відповідний законопроєкт, який отримав одностайну підтримку депутатів у третьому й завершальному читаннях.

“Острів Принца Едварда мусить приєднатися до інших провінцій у визнанні Українського голоду актом геноциду”, - йдеться у тексті ухваленого законопроєкту.

Окрім самого факту визнання геноциду, законопроект також на провінційному рівні визначає четверту суботу листопада Днем пам’яті Українського голоду й геноциду (Голодомору).

До провінційного парламенту законопроект уніс депутат від Ліберальної партії Гордон Макнілі. На його ухвалення депутатам знадобилося менш ніж три тижні.

Як зазначає видання, Канада на державному рівні визнала Голодомор актом геноциду у 2008 році. Відтоді країна щороку вшановує День пам’яті жертв Голодомору. Враховуючи рішення законодавчих зборів Острова Принца Едварда, усі десять канадських провінцій визнали Голодомор актом геноциду.

Як повідомляв ІМІ, на початку листопада 2023 року ще три штати – Вашингтон, Мериленд і Аризона – долучилися до визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу та проголосили листопад місяцем пам'яті про український Голодомор-геноцид. Також визнали Голодомор геноцидом штати Вайомінг та Айова.

23 листопада 2023 року у Києві презентували дві книги про Голодомор: Віри Марущак "Пустеля. Голодомор. Український південь" та "Дайте, мамо, гами... Словник Голодомору" авторства Олекси Різниківа.

Liked the article?
Help us be even more cool!