ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

21 грудня – онлайн-презентація нової книжки Станіслава Асєєва

18.12.2020, 11:20
Фото – PEN Ukraine
Фото – PEN Ukraine

21 грудня о 18:00 відбудеться онлайн-презентація нової книжки Станіслава Асєєва “Світлий Шлях”: історія одного концтабору” (Видавництво Старого Лева). Модеруватиме зустріч журналістка, виконавча директорка PEN Ukraine Тетяна Терен. Під час презентації глядачі зможуть поставити запитання автору в коментарях до трансляції.

У книжці “Світлий шлях” Станіслав Асєєв розповідає про своє перебування в полоні проросійських сил в окупованому Донецьку, куди він потрапив за сфабрикованими звинуваченнями “в шпигунстві” в травні 2017 року та був звільнений 29 грудня 2019 року в межах обміну полоненими. Книга розкриває неприховану правду про полон, який стирає межі між людськими почуттями, про життя, яке вирує на сусідній вулиці, про тортури, які стають буденністю, а також про людську жорстокість, яка не має меж. Історія, написана Станіславом Асєєвим, шокує не лише своїм змістом: події, описані автором, відбуваються зовсім поряд – у підвалах окупованого Донецька в наші дні. Книга двомовна: під однією обкладинкою читач знайде тексти українською (у перекладі Вікторії Стах) та мовою оригіналу – російською.

Деталі за посиланням.

Як повідомляв ІМІ, 10 грудня Станіслав Асєєв презентував нову книгу “Світлий шлях. Історія одного концтабору”. 

29 грудня 2019 року Станіслав Асєєв був звільнений у межах обміну утримуваними особами на Донбасі 29 грудня 2019 року. Бойовики “ДНР” звинувачували його в шпигунстві та утримували з 2017 року.

Станіслав Асєєв почав писати книгу про пережите в полоні. Фрагменти спогадів опублікувало Радіо Свобода.

Він розповів, що передати його дописи на волю під час перебування в полоні допоміг інший колишній в’язень бойовиків, танкіст Богдан Пантюшенко.

До затримання бойовиками Асєєв співпрацював з низкою українських медіа, зокрема з Радіо Свобода, перебуваючи в окупованому Донецьку. Писав статті для проєкту “Радіо Донбас.Реалії” під псевдонімом Станіслав Васін.

У 2018 році Радіо Свобода видало збірку есеїв Станіслава Асєєва “В Ізоляції” про життя на окупованій території Донбасу, які він писав із січня 2015 до травня 2017 року для Радіо Свобода, “Тижня”, “Української правди” та “Дзеркала тижня”.

Liked the article?
Help us be even more cool!