ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Станіслав Асєєв презентував нову книгу про полон

11.12.2020, 13:41
Фото – фейсбук Стаса Асєєва
Фото – фейсбук Стаса Асєєва

Автор Радіо Свобода, колишній політв’язень Станіслав Асєєв презентував 10 грудня нову книгу “Світлий шлях. Історія одного концтабору”. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляє “Детектор медіа”, у книзі Асєєв пише про своє перебування в полоні проросійських сил в окупованому Донецьку, куди він потрапив за сфабрикованими звинуваченнями “в шпигунстві” в травні 2017 року та був звільнений 29 грудня 2019 року. Частину матеріалів журналіст написав ще в полоні та вивіз із окупованого Донецька, іншу частину відтворив у пам'яті після звільнення.

На презентацію прийшли віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, колишній політв’язень і режисер Олег Сенцов, колишній полонений і вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, координаторка ініціативи “Євромайдан SOS” Олександра Матвійчук, журналісти Вахтанг Кіпіані, Денис Казанський, Павло Казарін та інші.

Станіслав Асєєв розповів, що посольство Канади найближчим часом профінансує переклад та видання “Світлого шляху” англійською мовою. “Це буде лімітований тираж у тисячу екземплярів, який буде роздаватися безкоштовно через МЗС західним політикам та дипломатам, аби політичний світ міг дізнатися про цей концтабір та ще більше тиснути на Росію для його закриття”, – уточнив він.

Як повідомляв ІМІ, 29 грудня 2019 року Станіслав Асєєв був звільнений у межах обміну утримуваними особами на Донбасі 29 грудня 2019 року. Бойовики “ДНР” звинувачували його в шпигунстві та утримували з 2017 року.

Станіслав Асєєв почав писати книгу про пережите в полоні. Фрагменти спогадів опублікувало Радіо Свобода.

Він розповів, що передати його дописи на волю під час перебування в полоні допоміг інший колишній в’язень бойовиків, танкіст Богдан Пантюшенко.

До затримання бойовиками Асєєв співпрацював з низкою українських медіа, зокрема з Радіо Свобода, перебуваючи в окупованому Донецьку. Писав статті для проєкту "Радіо Донбас.Реалії" під псевдонімом Станіслав Васін.

У 2018 році Радіо Свобода видало збірку есеїв Станіслава Асєєва “В Ізоляції” про життя на окупованій території Донбасу, які він писав із січня 2015 до травня 2017 року для Радіо Свобода, “Тижня”, “Української правди” та “Дзеркала тижня”.

Liked the article?
Help us be even more cool!