ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лише сім із двадцяти найпопулярніших медіа активно створюють контент для ТіkТоk

31.10.2023, 11:20
Яна Машкова

У двадцятці найпопулярніших онлайн-медіа* лише сім редакцій генерують контент для ТіkТоk: “24 канал”, “Суспільне”, “Українська правда”, “Еспресо”, “Новини.Live”, NV,  Liga.net.  З них лише три акаунти мають верифікацію – “24 канал”, “Українська правда” та “Еспресо”. Про це свідчать дані  дослідження ІМІ.

Медіа найчастіше виготовляють для соцмережі розважальний контент. Крім того, переформатовують під ТіkТоk актуальні новини, відео про бойові дії, успіхи ЗСУ, втрати росіян, життєві історії українців, а також дотримуються трендів ТіkТоk, щоб збирати більше охоплення. Три редакції припинили оновлення своїх акаунтів у ТіkТоk: Цензор.Нет, РБК-Україна та “Інформатор”.

Тим часом недоброчесні користувачі створили фейкові акаунти, які мімікрують під відомі українські медіабренди: ТСН, УНІАН, “Суспільне” та Zahid.net. Зафіксовано щонайменше 42 фейкові акаунти, що використовують логотип ТСН та, використовуючи ці літери, іменують свої акаунти. Один з таких акаунтів має 35 тисяч підписників. У його біо розміщено посилання на канал у Telegram, що не має жодного стосунку до редакції ТСН. Цей Telegram-канал є закритим та налічує майже 1 мільйон підписників. 

Фейкові акаунти, що використовують бренд УНІАН, мають дещо скромніші результати. Наймасовіший серед них має близько 7 тисяч підписників. Переважна більшість його контенту стосується теми війни. Однією з характерних особливостей акаунту є безліч граматичних помилок у гештегах та підписах до відео. 

З повним текстом дослідження можна ознайомитися за посиланням.

До вибірки моніторингу потрапили 20 популярних онлайн-медіа за результатами квартального звіту Similarweb: ТСН, “Українська правда”, NV, Цензор.Нет, РБК-Україна, “24 канал”, Liga.net, “Еспресо”, “Гордон”, “Фокус”, “Кореспондент.net”, “УНІАН”, Obozrevatel, “Суспільне”, Zahid.net, Delo.ua, “Телеграф”, Новини.Live, “Апостроф”, “Інформатор”.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!