ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справа щодо погрози журналістові з Тернопільщини досі не в суді – обвинувачений змінив адвоката

23.12.2021, 10:00
Ірина Небесна

У листопаді на Тернопільщині офіційно зареєстрували лише один випадок перешкоджання журналістській діяльності. Про це регіональній представниці ІМІ повідомили в секторі захисту інтересів суспільства та держави Головного управління Нацполіції області.

Йдеться про конфліктну ситуацію в Тернопільському міськрайонному суді, коли журналістку "Очевидець.Медіа" не пустили за судове засідання. Як розповіла сама медійниця Марія Карабин, наразі жодних зрушень у справі немає.

А от ситуація щодо погроз редактору видання "Береж.Інфо" з боку депутата облради дещо змінилася. Щоправда, не в кращий бік.

Нагадаємо, у квітні 2021 року депутат обласної ради зателефонував до медійника через фейсбук-допис на сторінці видання, в якому згадували його дружину. Телефонну розмову редактор видання записав, на її основі подав заяву до поліції.

18 червня обласна прокуратура повідомила, що депутатові оголосили про підозру за ч. 1 ст. 345-1 КК України "Погроза або насильство щодо журналіста", і мали обрати запобіжний захід.

А наприкінці жовтня стало відомо, що слідство в справі завершилося, тож сторона захисту мала ознайомитися з матеріалами провадження, після чого обвинувальний акт мали скерувати до суду.

Як розповіла речниця Тернопільської обласної прокуратури Леся Гурецька, наприкінці листопада обвинувачений змінив адвоката. Відповідно, новий захисник узяв час на ознайомлення зі справою. А це означає, що вона досі не в суді, попри те що слідчі дії давно закінчились.

Наразі ми стежимо, чи не перетвориться ця ситуація на затягування.

Ірина Небесна, регіональна представниця Інституту масової інформації в Тернопільській області

Блог підготовлено в межах проєкту "Мережа медіаспостерігачів", який виконує ІМІ за підтримки Freedom House. Зміст блогу є відповідальністю ГО "Інститут масової інформації" та його автора й необов'язково відбиває позицію Freedom House.

Liked the article?
Help us be even more cool!