ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Тернопільщині депутатові облради оголосили підозру в погрозі журналісту

18.06.2021, 16:53
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Депутатові Тернопільської обласної ради Олегу Валову оголосили підозру щодо погроз редактору видання “Береж. Інфо” (Бережани, Тернопільська область) Володимиру Якиміву. Це питання регіональна представниця ІМІ порушила на зустрічі з першим заступником обласного прокурора Тернопільщини Олександром Божком.

Про це регіональній представниці ІМІ 18 червня повідомила речниця Тернопільської обласної прокуратури Леся Гурецька.

Нагадаємо, у травні редактор видання Володимир Якимів звернувся до поліції із заявою щодо погроз фізичною розправою на його адресу від депутата облради Олега Валова. Сам депутат заявив, що про фізичну розправу не йшлося, але визнав, що піддався емоціям.

Як повідомили в прокуратурі, депутату повідомлено підозру в умисній погрозі насильством  журналісту у зв’язку з веденням ним  законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 345-1 КК України).

“За версією слідства, 7 квітня цього року депутат облради після опублікованого на сторінці друкованого видання в соціальній мережі “Фейсбук” допису про діяльність місцевої громадської організації, стосунок до якої має його дружина, вимагав у журналіста припинити поширення цієї інформації й відкрито погрожував застосуванням насильства щодо нього й іншого працівника редакції”, – повідомила пресслужба прокуратури.

Розв'язується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Liked the article?
Help us be even more cool!