ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знищена росіянами друкарня "Фактор-Друк" у Харкові відновлює роботу

У Харкові відновлює роботу друкарня “Фактор-Друк”, яку в травні зруйнував російський обстріл. Про це йдеться в сюжеті Радіо Свобода.

Зараз там масово друкують підручники до нового навчального року та набирають на роботу нових співробітників. 

Після ракетного удару вже розібрали завали, частково відремонтували приміщення, запустили нове обладнання. 

Генеральна директорка друкарні “Фактор-Друк” Тетяна Гринюк розповідає, що основне влучання було в палітурний цех, який був знищений. Проте зараз, за її словами, вже проведено демонтажні й монтажні роботи. Вже відновлено дах, стелю, стіни.

Генеральна директорка друкарні “Фактор-Друк” Тетяна Гринюк показує кладовище обладнання друкарні, яке було знищене російським ударом. Скриншот ІМІ із сюжету Радіо Свобода

Нових співробітників допомагали вчити колеги з інших друкарень. “Вони взяли наших учнів, вони їх вивчили, постажували, а потім повернули нам”, – розповідає Гринюк.

У сюжеті йдеться, що працювати як раніше, виробництвом повного циклу від проєкту до обкладинки, друкарня ще не може. Тому надруковані книжки передають іншим друкарням, щоб на них зробили обкладинки та передали до магазинів та шкіл.

“Зараз основне, що ми можемо, – це друкувати. Ми друкували “Історію України”, “Всесвітню історію”, “Фізику”, “Мистецтво”, взагалі багато підручників. До цього був 7 клас, а зараз ми друкуємо 1–2 клас”, – зазначила Тетяна Гринюк.

Наразі друкарня нарахувала збитків вже на понад 10 мільйонів євро, але очікують, що збитків буде ще більше.

Знищене обладнання друкарні не викидають, хочуть зробити меморіал пам'яті загиблих співробітників.

Обстріл друкарні 

Як повідомляв ІМІ, 23 травня російські війська завдали удару по друкарні видавництва Vivat у Харкові. Від удару загинули семеро співробітників друкарні, 16 зазнали поранень. 

За словами керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова, в момент удару двома ракетами по підприємству там перебували понад 50 працівників. Після ракетних ударів сталася масштабна пожежа. 

24 травня президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок російського удару по Харкову 23 травня в зруйнованій друкарні згоріли 50 тисяч книжок.

Поліцейські встановили особи всіх загиблих під час удару російських окупантів по друкарні в Харкові.

Liked the article?
Help us be even more cool!