ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЗМІ Угорщини почали дезінформаційну кампанію з дискредитації українських військових – ЦПД

25.01.2023, 10:00
Фото – szru.gov.ua
Фото – szru.gov.ua

Центр протидії дезінформації повідомив про фейки, які поширюють угорські медіа. Ця дезінформація спрямована винятково на розпалювання міжетнічної ворожнечі між українцями та угорцями на Закарпатті.

Про це заявили в Центрі протидії дезінформації.

"Сотні тіл українських військових зберігаються в рефрижераторах за декілька сотень метрів від кордону з Угорщиною", – пише Metropol.

Також ЦПД звертає увагу на публікацію Pesti Srácok, у якій ідеться про те, що український уряд "здійснює масову мобілізацію етнічних угорців на Закарпатті, щоб заповнити значні втрати на полі бою".

У центрі застерігають і від дезінформації у виданні Magyar Nemzet, яке пише про те, що "128 окрема гірничо-штурмова бригада ЗСУ з Мукачева майже повністю укомплектована етнічними угорцями".

"Після "м’ясорубки" в Соледарі кількість загиблих у 128 ОГШБ дуже велика, стверджують угорці… [вони] дивуються, чому саме 128 ОГШБ кидають у місця кровопролитних битв", – стверджує видання.

Центр протидії дезінформації наголошує: жодне з цих повідомлень не відповідає дійсності.

"Всі меседжі, що поширюють угорські ЗМІ та широко тиражують у Росії, спрямовані винятково на розпалювання міжетнічної ворожнечі між українцями та угорцями на Закарпатті", – наголосили в  ЦПД.

Як повідомляв ІМІ, в Угорщині державний центр розробив підручник географії для 8 класу, переповнений антиукраїнською пропагандою та брехливими фактами, здатний "запрограмувати" школярів на вороже ставлення до України.

Допис супроводжується малюнком, на якому Україну розривають російський ведмідь та чоловіки в символіці США і Євросоюзу. Школярів водночас запитують: "Кому (з них) має належати Україна?"

Згодом уряд Угорщини пообіцяв виправити ситуацію з провокативним змістом онлайн-підручника.

Liked the article?
Help us be even more cool!