ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Угорщині шкільний підручник наповнений пропагандою про непричетність росії до війни в Україні

07.09.2022, 10:39

В Угорщині державний центр розробив підручник географії для 8 класу, переповнений антиукраїнською пропагандою та брехливими фактами, здатний “запрограмувати” школярів на вороже ставлення до України.

Про це повідомляється в статті "Європейської правди".

Йдеться про офіційний підручник, що розробив державний центр OFI та який є обов’язковою навчальною книгою для угорських учнів.

Як зазначається в статті, самої географії в цьому розділі небагато, та й та з помилками. Наприклад, угорські автори немов позбавили Україну суверенітету над кримськими горами, повідомивши дітям, що Карпати – єдині гори в Україні, “біля підніжжя яких розташовані історичні угорські міста: Унгвар (Ужгород), Мункач (Мукачево), Хуст”.

У підручнику угорських школярів переконують, що в Україні точиться громадянська війна, до якої Росія напевно не причетна.

“У багатонаціональній Україні розподіл по території національностей дуже нерівномірний. Більшість – це українці за національністю, але на сході країни значна частка росіян, а на Кримському півострові вони становлять більшість. Дві східнослов'янські мови (російська, українська) дуже подібні, а п'ята частина населення розмовляє змішаною російсько-українською мовою. Попри це дві етнічні групи часто ворогують одна з одною. Їхнє протистояння також спровокувало збройний конфлікт за Кримський півострів, дивіться малюнок”, – йдеться в підручнику.

Допис супроводжується малюнком, на якому Україну розривають російський ведмідь та чоловіки в символіці США і Євросоюзу. Школярів водночас запитують: “Кому (з них) має належати Україна?” 

Крім того, йдеться в статті, підручник містить відверто неправдиві факти. Наприклад, про те, що Україна отримує російські вуглеводні за вигіднішою ціною, ніж інші покупці.

Підручник також пояснює угорським школярам, що Україна – погане місце для життя. А угорці, що опинилися в Україні, потерпають найбільше.

“Здоров'я населення погане, люди можуть розраховувати на чи не найнижчу тривалість життя на континенті. Загальна економічна ситуація в Україні не є сприятливою для угорців, до того ж Закарпаття є одним з найвідсталіших районів”, – йдеться в підручнику.

Liked the article?
Help us be even more cool!