ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти The New York Times оголосили одноденний страйк

08.12.2022, 13:05
Фото – The New York Times
Фото – The New York Times

Журналісти американської газети The New York Times розпочали 8 грудня одноденний страйк після того, як керівництво та профспілка не змогли дійти згоди щодо зарплат, медичних та пенсійних виплат та інших питань. Про це повідомляється на сайті видання.

Страйк став для газети першим таким приблизно за 40 років. Раніше жодна акція співробітників не зупиняла роботи видання після страйку в 1978 році, який тривав 88 днів.

Керівництво та профспілка, що представляє співробітників, не змогли дійти згоди щодо нового контракту після більш ніж півтора року перемовин. Контракт між The Times та The New York Times Guild закінчився в березні 2021 року, і відтоді проведено близько 40 перемовин. 

Понад 1100 співробітників підписали зобов'язання страйкувати протягом 24 годин. Профспілка, яка веде перемовини про контракт і є частиною The New York Times Guild, представляє близько 1450 співробітників у відділі новин, рекламі та інших сферах компанії. У редакції The Times працює понад 1800 людей.

У своїй заяві 7 грудня профспілка звинуватила The Times у несумлінних угодах. “Їхня пропозиція щодо заробітної плати все ще не відповідає економічним вимогам, оскільки вона значно відстає як від інфляції, так і від середнього рівня підвищення заробітної плати в США”, – заявила профспілка у своєму оголошенні про страйк.

Виконавчий редактор The Times Джо Кан сказав, що розчарований рішенням профспілки. “Страйки зазвичай відбуваються, коли перемовини заходять у глухий кут. Це не те, де ми сьогодні. Хоча компанія та NewsGuild залишаються окремо з низки питань, ми продовжуємо обмінюватися пропозиціями та просуваємося до угоди”, – сказав він.

Видання пише, що компенсація залишається найбільш спірним аспектом перемовин. The Times запропонувала членам профспілок підвищення на 5,5% після ратифікації контракту, 3% підвищення у 2023 і 2024 роках і 4% заднім числом, щоб компенсувати відсутність підвищення після закінчення терміну дії контракту. Профспілка запропонувала 10% підвищення після ратифікації, 5,5% підвищення у 2023 і 2024 роках і 8,5% заднім числом.

Інші питання, які обговорювалися під час перемовин, стосуються політики повернення на роботу та системи оцінювання продуктивності співробітників компанії. У дослідженні, опублікованому в серпні, профспілка заявила, що система є дискримінаційною.

“Білі члени гільдії з більшою ймовірністю отримували найвищі рейтинги, – зазначається в дослідженні, – тоді як чорні та латиноамериканські члени з більшою ймовірністю отримували дві найнижчі оцінки”.

Під час перемовин із The Times учасники профспілки стверджували, що репортери та редактори страждають від інфляції, хоча компанія отримує великі операційні прибутки.

Виконавча директорка The Times Мередіт Копіт Левієн написала в електронному листі до компанії, що інвестиції в новини сприяли високооплачуваній та безпечній роботі для багатьох журналістів. Вона сказала, що прибутки не досягли того рівня, який був десятиліття тому. 

“Ці інвестиції стали можливими завдяки великій обережності, яку ми як компанія протягом останнього десятиліття приділяли тому, щоб повернутися до економічного зростання в галузі, що радикально трансформується. Ми зробили це, ухваливши фінансові рішення, які є стійкими не лише наразі, але й на роки вперед”, – сказала вона. 

Профспілка запланувала демонстрацію біля штаб-квартири The Times у Нью-Йорку вдень 8 грудня.

Liked the article?
Help us be even more cool!