ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Bihus.Info виграли у Верховному Суді справу проти Ігоря Гладковського

18.02.2022, 13:34
Фото – mind.ua
Фото – mind.ua

Верховний Суд відхилив скаргу Ігоря Гладковського в справі проти журналістів Bihus.Info Дениса Бігуса і Лесі Іванової щодо визнання недостовірним та спростування розслідування про корупцію в оборонній сфері. 

Рішення на користь журналістів Касаційний цивільний суд (Верховний Суд) ухвалив 16 лютого, повідомляє Bihus.Info.

У 2019 році Bihus.Info оприлюднив розслідування “Армія.Друзі.Бабки” про корупційні схеми в оборонному секторі. У сюжеті йшлося, зокрема, про участь у цих схемах Ігоря Гладковського – сина тодішнього замсекретаря РНБО Олега Гладковського. 

Після публікації Ігор Гладковський подав до Подільського районного суду Києва позов про захист честі й гідності щодо журналістів “Наших грошей” Дениса Бігуса та Лесі Іванової. Він вимагав визнати розслідування недостовірним і спростувати програму в повному обсязі.

3 липня 2020 року Подільський районний суд Києва задовольнив позов Ігоря Гладковського та зобов’язав Bihus.Info спростувати інформацію про його причетність до схем з розкрадання в оборонному комплексі України.

Однак 9 грудня 2020 року Київський апеляційний суд задовольнив скарги журналістів проєкту розслідувань Bihus.Info Дениса Бігуса і Лесі Іванової та скасував рішення Подільського районного суду Києва щодо спростування інформації про причетність Ігоря Гладковського.

Тепер касаційна інстанція залишила цю постанову Київського апеляційного суду чинною. Повний текст поки не оприлюднено.

Liked the article?
Help us be even more cool!