ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Bihus.Info виграли апеляцію в Гладковського

09.12.2020, 14:08
Фото – YouTube
Фото – YouTube

Київський апеляційний суд 9 грудня задовольнив скарги журналістів проєкту розслідувань Bihus.Info Дениса Бігуса і Лесі Іванової та скасував рішення Подільського районного суду Києва щодо спростування інформації про причетність Ігоря Гладковського, сина ексзаступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони, до схем із розкрадання в оборонному комплексі України.

Про це повідомляється на сайті Bihus.Info.

Так, Київський апеляційний суд скасував рішення першої інстанції і постановив нове – відмовити Ігорю Гладковському в його позовних вимогах у повному обсязі.

Повний текст рішення з мотиваційною частиною поки ще не доступний, він має бути опублікований упродовж 10 днів. 

Водночас адвокати журналістів із зали суду повідомлять, що судді декілька разів звертали увагу на необґрунтованість вимог Гладковського.

Наприклад, у своєму позові він вимагав в авторів розслідування спростувати слова, яких вони взагалі не говорили, – що Гладковський є організатором схеми розкрадання оборонних коштів: “Ніхто – ані Бігус, ані Іванова – жодного слова не сказали про те, що Гладковський Ігор Олегович є організатором схеми розкрадання оборонного бюджету”, – зазначила суддя і попросила адвоката Гладковського пояснити, хто і коли озвучив такі слова. Адвокату довелося визнати, що такого вислову в сюжеті взагалі немає і що, на думку позивача, такі висновки лише могли б зробити глядачі після перегляду розслідування.

Окрім того, повідомляють адвокати, судді звернули увагу на абсурдність того, що Гладковський вимагав спростувати весь сюжет, адже тоді треба спростувати, що в Гладковського є син Ігор або що Денис Бігус – журналіст. Судді намагалися уточнити в представника Гладковського, яку саме інформацію той хоче визнати недостовірною (позивач має надати перелік конкретних фраз, поширених відповідачем), однак той так і не надав переліку, натомість з’ясування цього питання звелося до того, що позивач переклав на суд обов’язок визначати, що спростовувати. 

Як повідомляв ІМІ, 3 липня Подільський районний суд Києва зобов’язав проєкт журналістських розслідувань Bihus.Info спростувати інформацію про причетність Ігоря Гладковського до схем із розкрадання в оборонному комплексі України.

Керівник проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Денис Бігус повідомив, що оскаржить рішення Подільського райсуду Києва.

25 лютого 2019 року журналісти проєкту Bihus.Info оприлюднили в програмі “Наші гроші” розслідування про корупцію в оборонному секторі. У розслідуванні Лесі Іванової йдеться про те, що Ігор Гладковський разом з партнерами через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером колишнього президента Петра Порошенка, екскерівник “Укрспецекспорту” та голова держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

4 березня 2019 року син звільненого першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор подав до Подільського районного суду Києва позов про захист честі й гідності щодо журналістів “Наших грошей” Дениса Бігуса та Лесі Іванової.

Liked the article?
Help us be even more cool!