ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов'язав Bihus.Info спростувати інформацію щодо Гладковського-молодшого

09.07.2020, 10:00
Фото – YouTube
Фото – YouTube

Подільський районний суд Києва зобов’язав проєкт журналістських розслідувань Bihus.Info спростувати інформацію про причетність Ігоря Гладковського до схем із розкрадання в оборонному комплексі України.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на керівника проєкту Bihus.Info Дениса Бігуса.

За його словами, йдеться лише про суд першої інстанції, тому рішення ще оскаржуватимуть.

“Чекаємо повний текст рішення, юристи вивчають документи, ну і зустрінемось в апеляції”, – зазначив Бігус hromadske.

Раніше адвокат Ігоря Гладковського Руслан Волинець оприлюднив текст рішення суду, датований 3 липня. У ньому Bihus.Info зобов'язують “спростувати поширену недостовірну інформацію” про начебто причетність Ігоря Гладковського до схем із розкрадань в українському оборонному комплексі.

“Від себе хочу зазначити, що дана справа розглядалась у суді майже півтора року, зокрема через позицію відповідачів, які неодноразово не з'являлися до суду, чим примушували суд переносити й відкладати розгляд даної справи”, – зауважив він.

Як повідомляв ІМІ, 25 лютого 2019 року журналісти проєкту Bihus.Info оприлюднили в програмі “Наші гроші” розслідування про корупцію в оборонному секторі. У розслідуванні Лесі Іванової йдеться про те, що Ігор Гладковський разом з партнерами через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером колишнього Президента Петра Порошенка, екскерівник “Укрспецекпорту” та голова держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

4 березня 2019 року син звільненого першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор подав до Подільського районного суду Києва позов про захист честі й гідності щодо журналістів “Наших грошей” Дениса Бігуса та Лесі Іванової.

Liked the article?
Help us be even more cool!