ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бігус оскаржить рішення суду про спростування сюжету щодо Гладковського

09.07.2020, 18:20
Фото – скриншот з відео Bihus.Info
Фото – скриншот з відео Bihus.Info

Керівник проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Денис Бігус повідомив, що оскаржить рішення Подільського райсуду Києва, який зобов’язав редакцію спростувати інформацію про причетність Ігоря Гладковського до схем із розкрадання в оборонному комплексі України.

Про це повідомляється на сайті Bihus.Info.

За словами Бігуса, “суд прийняв абсурдне рішення – спростувати не якісь конкретні твердження про Гладковського, а всю програму повністю”. 

Отже, зауважує редакція, Денису Бігусу, наприклад, треба спростувати свої ж слова про те, що його звати Денис Бігус, – адже саме з цього починається програма. 

Журналіст наголосив, що це рішення – лише перша інстанція, яку оскаржуватимуть в апеляції.

Як повідомляв ІМІ, 3 липня Подільський районний суд Києва зобов’язав проєкт журналістських розслідувань Bihus.Info спростувати інформацію про причетність Ігоря Гладковського до схем із розкрадання в оборонному комплексі України.

25 лютого 2019 року журналісти проєкту Bihus.Info оприлюднили в програмі “Наші гроші” розслідування про корупцію в оборонному секторі. У розслідуванні Лесі Іванової йдеться про те, що Ігор Гладковський разом з партнерами через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером колишнього Президента Петра Порошенка, екскерівник “Укрспецекпорту” та голова держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

4 березня 2019 року син звільненого першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор подав до Подільського районного суду Києва позов про захист честі й гідності щодо журналістів “Наших грошей” Дениса Бігуса та Лесі Іванової.

Liked the article?
Help us be even more cool!