ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка Громадського Станко отримала міжнародну премію за свободу преси

21.11.2018, 11:19
Фото - twitter.com/rapplerdotcom

Журналістка Громадського Анастасія Станко отримала Міжнародну премію за свободу преси – 2018 на церемонії нагородження в Нью-Йорку 20 листопада, повідомляє Громадське.

Під час виступу на церемонії Станко згадала українського вбитого журналіста Георгія Гонгадзе та вбитого в Києві білоруського журналіста Павла Шеремета.

Також зазначила, що українські журналісти опинилися між двох вогнів: Росія з її пропагандою проти України та український уряд, який каже: “Не кажіть усю правду, коли в нас війна. Усю правду скажете, коли закінчиться”.

Станко наголосила, що чесну журналістику вважає кращою формою патріотизму.

“Стоячи тут перед моїми колегами з усього світу, я знаю, що цей тиск відчуваємо не лише ми, українці. Цього тиску зазнає будь-хто, хто вибирає журналістику своєю професією. Але я також знаю, що тут немає потреби вибору: чесна журналістика – це найкраща форма патріотизму”, – сказала журналістка в Нью-Йорку.

У коментарі журналістка додає, що розцінює отриману премію з двох боків: як показник нестачі свободи слова в Україні та підтримку всіх українських журналістів водночас.

“Мені здається, що премія – це ознака того, що в нас все насправді не дуже добре, з одного боку, адже в країнах, у яких усе добре, журналісти не отримують таких премій (тому що їм немає проти чого боротися і стояти за свободу слова, бо свобода й так є). А з іншого боку, це підтримка всіх журналістів, які намагаються робити чесну журналістику в Україні”, – сказала Станко.

Вона вказала, що нагороду вважає не лише своєю, а й Громадського та загалом журналістів, які працюють у незалежних медіа.

Нагороду вручають журналістам з усього світу, які демонструють не тільки відданість професії, але й відвагу у своїй роботі та захисті права на свободу слова попри напади та погрози.

Liked the article?
Help us be even more cool!