ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Bihus.Info звернулися до поліції та комітетів Ради через висловлювання Киви

11.02.2021, 17:21
Фото – фейсбук Данила Мокрика
Фото – фейсбук Данила Мокрика

Журналісти Bihus.Info надіслали електронні звернення до профільних комітетів Верховної Ради та правоохоронців після інциденту з народним депутатом від “Опозиційної платформи – За життя” Іллею Кивою, який у кулуарах парламенту обматюкав журналіста Данила Мокрика. 

Про це Громадському повідомив Данило Мокрик після подання заяв.

Так, журналісти звернулися до Комітету з питань свободи слова і Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту. Крім того, звернулися й до мовного омбудсмена та поліції через, на їхню думку, “хуліганські дії Киви”.

Як розповів Данило Мокрик, 11 лютого йому зателефонували з Комітету з питань свободи слова і сказали, що планують розглянути ситуацію з Кивою на засіданні 17 лютого. Мокрика запросили взяти участь у засіданні, журналіст пообіцяв долучитися.

“Поведінка Киви є ганебною для будь-якої людини в цивілізованому суспільстві. А тим більше для народного депутата, який, судячи з декларації, живе лише за кошти платників податків і за оренду жомової ями. Це – зневага до журналістів і до принципів свободи слова, яку не можна ігнорувати лише тому, що “ну це ж Кива”. Цікаво, як на цей жом збираються відреагувати у Верховній Раді”, – зазначив журналіст.

Також юристи Bihus.Info звернулися до правоохоронних органів із заявою про можливий злочин з боку Іллі Киви за матеріалами, викладеними в журналістському розслідуванні. Вбачається ймовірність, що є склад злочину за ст. 209 (“Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом”) Кримінального кодексу.

Громадське зазначає, що звернулося до Іллі Киви по коментар щодо висловлювань у кулуарах Ради, однак його вхідні дзвінки заблоковано, письмову відповідь від нього на момент виходу матеріалу ще не отримало.

Як повідомляв ІМІ, на початку лютого 2021 року народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива в кулуарах Верховної Ради обматюкав журналіста проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Данила Мокрика, який поставив запитання про відмивання грошей через конвертаційні центри.

У листопаді 2020 року народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива під час спілкування з журналісткою проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info назвав керівника проєкту Дениса Бігуса “корупціонером і педерастом”.

Liked the article?
Help us be even more cool!